Ondertussen op de Bauma...

Op de belangrijke beurs voor bouwmachines in München was er ook op de Merlo stand genoeg nieuws te zien. Onder andere de nieuwe Merlo Roto 50.35S plus , de Roto 50.21 en de 50.26 met de totaal vernieuwde cabine.

Ook diverse nieuwe starre modellen werden getoond.

De beurssituatie tot en met zondag geopend.

Meer informatie vindt u hier.

 

Bouwbedrijf Th. Van der Linden neemt Merlo Roto in

gebruik

Bouwbedrijf Th. Van der Linden uit Mill heeft een nieuwe, zeer complete 6 tons verreiker met 24 meter mast in gebruik genomen. Dit gerenommeerde bouwbedrijf uit Mill met meer dan 40 jaar ervaring en grote deskundigheid in het ontwerpen en bouwen van woonhuizen, utiliteitsgebouwen en vooral van varkens-rundvee, kalver- en pluimveestallen, van agrarische bouwwerken en betonbouw projecten, koos voor een zeer compleet uitgevoerde Merlo Roto.

De nieuw geleverde Merlo Roto 60.24MCSS is o.a. uitgevoerd FEM bord, een grote werkkooi met openklapbaar
front, een jib met lier, een uitklapbare werkkooi, een telejib, airco, radiograaf, diverse werklampen en een
camerasysteem. De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

Deze nieuwe machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing .Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow- Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. te reiken De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij verplaatsingen.

Wij wensen Bouwbedrijf van der Linden veel werkplezier en veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

www.vdlindenmill.nl


 

Burgland Bouw neemt vierde Merlo in gebruik

Deze keer koos het bouwbedrijf uit Dodewaard wederom voor een Merlo P40.17plus. Naast een Roto 45.21MCSS, en een Merlo Panoramic 37.10 heeft Burgland sinds 2014 reeds een P40.17 in gebruik.

De geleverde compacte starre 17 meter hoge verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. Natuurlijk staat de machine op banden ook zijn mannetje. Op 12.6 meter hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen.
De machine voor Burgland is ook door TUV Nederland gekeurd als verreiker en mobiele kraan. Ook is de P40.17plus is uitgevoerd met side shift en chassisnivellering .

Wij wensen Burgland Bouw veel succes -uren met deze Merlo P40.17plus.

Voor meer info: www.burglandbouw.nl/over-burgland/

 

Gebroeders Slobbe kiezen voor Merlo 40.17plus

Afgelopen week is bij de broers Sven en Juur Slobbe van Metselbedrijf Slobbe een nieuwe Merlo P40.17plus afgeleverd.

De Merlo met 17 meter lange mast is gelijk in gebruik genomen op een project in Zwaanshoek. Het familiebedrijf uit Hillegom heeft inmiddels 10 jaar ervaring in lijm- en metselwerkzaamheden en richt zich met name op nieuwbouw, utiliteitsbouw en verbouwwerkzaamheden. 

Deze nieuw geleverde compacte starre 17 meter hoge verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. Natuurlijk staat de machine op banden ook zijn mannetje. Op 12.6 meter hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen. De machine voor Metselbedrijf Slobbe is ook uitgevoerd met een jib zodat hij ook gebruikt kan worden om te hijsen. De P40.17plus is uitgevoerd met side shift en chassisnivellering .

Ook bij deze machine heeft TUV de keuring als verreiker en mobiele kraan uitgevoerd.

Wij wensen de gebroeders Slobbe veel plezierige en veilige draai-uren toe.

www.metselbedrijfslobbe.nl


Merlo Turbofarmer 33.7-115 voor Teunissen Montage

Wederom is er een machine geleverd uit de “Turbofarmer familie “ van Merlo. Deze keer heeft Verreikercentrum een nieuwe Merlo TF 33.7-115 geleverd aan dorpsgenoot Teunissen Montage. De compacte TF33.7-115, met een eigen gewicht van 6.500 kg, kan maximaal 3.300 kg tillen. Met de, door Merlo zelf geproduceerde lichte en sterke giek waarbij het uitschuifmechanisme binnenin de giek beschermd zit, komt deze machine tot een maximale hefhoogte van 6,60 m.

Ook deze machine heeft een Deutz motor met 115 pk die voldoet aan de Tier IV final eisen. De machine rijdt 40 km per uur. Door de Eco power drive gebruikt de machine aanzienlijk minder brandstof. (Bij standaard gebruik 18% minder) Ook de hoge bodemvrijheid en het gebruikersgemak zijn voor Teunissen een pré..

Voor meer informatie over Teunissen: www.ht-bouw.nl

 

Ook verkrijgbaar in Blauw

Niet kleurloos maar wél in alle kleuren te krijgen. Ook blauw staat goed bij deze mooie Merlo 38.10.

Van Ruyven Kasssenbouw heeft een een nieuwe Merlo verreiker afgeleverd gekregen. De compacte TF38.10TT-CS kan tot 9.60m heffen en heeft een hefcapaciteit van maximaal 3.800 kg. De machine is uitgevoerd met een 136 PK motor en een Load-sensing pomp met een opbrengst van 150 liter per minuut. De verende cabine zorgt voor veel comfort. Deze uitvoering met hoekcorrectie en zijdelingse verplaatsing heeft extra veel bedieningsgemak. Met een eigen gewicht van 8.350kg is de machine relatief licht voor machine met een capaciteit van 3.800 kg.

 Voor meer informatie: www.peetvanruyven.nl

 

Merlo Turbofarmer 38.10TT CS 140pk voor Kassenbouwer Intven

Bij Intven Kasssenbouw en Staalconstructies is afgelopen week een nieuwe Merlo verreiker afgeleverd. De compacte TF38.10TT-CS kan tot 9.60m heffen en heeft een hefcapaciteit van maximaal 3.800 kg. De machine is uitgevoerd met een 136 PK motor en een Load-sensing pomp met een opbrengst van 150 liter per minuut. De verende cabine zorgt voor veel comfort. Deze uitvoering met hoekcorrectie en zijdelingse verplaatsing heeft extra veel bedieningsgemak. Met een eigen gewicht van 8.350kg is de machine relatief licht voor machine met een capaciteit van 3.800 kg. De levering vond plaats in samenwerking met Henk Van Baalen Service en Onderhoud uit Hoek van Holland.

Zoals te zien is de Merlo in het rood ook prachtig!

Voor kassenbouwer Intven is de grote bodemvrijheid die dit model Merlo heeft erg belangrijk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Merlo TF 33.9 CS -115 voor Batist Kassenbouw

Wederom is er een verreiker geleverd uit de Turbofarmer familie van Merlo. Deze keer heeft Verreikercentrum Midden Nederland een nieuwe Merlo TF 333.9CS-115 geleverd voor Batist Kassenbouw via Henk van Baalen Service en Onderhoud uit Hoek van Holland.

De gerenommeerde onderaannemer in de kassenbouw heeft al meer dan 20 jaar Merlo verreikers in gebruik. Men voert al meer dan 30 jaar kassenbouwprojecten uit in binnen- en buitenland. Ook deze machine is in de voor Batist zo bekende kleur blauw met oranje letters uitgevoerd.

Deze 33.9 CS is uitgevoerd met 115 pk Tier IV final motor en hydrostatische aandrijving. De machine met 9 meter lange mast heeft een geveerde cabine, Load sensing-pomp met een opbrengst van 125 liter per minuut en rijdt 40 km/u.

Ook met deze Merlo wensen wij Batist veel werkplezier.

www.batistkassenbouw.nl
 

Afgeleverde Merlo 40.26 MCSS bij Bouwbedrijf Hengeveld direct aan de slag!

De vorige week door Verreikercentrum Midden Nederland afgeleverde 26 meter roterende Merlo verreiker type Roto 40.26 MCSS is direct aan het werk gegaan op een werk van het bouwbedrijf uit Winterwijk. Om het machinepark up to date te houden is een nieuwe Merlo verreiker met 26 meter mast gekocht ter vervanging van de bestaande rode Roto 45.21MCSS die zijn werk gedaan heeft. Deze keer is de machine in de originele groene kleur geleverd.

Jurgen Hengeveld koos o.a. voor deze machine omdat hij dankzij de 5 meter meer mastlengte ook weer twee verdiepingen extra kan bevoorraden.

De machine is uitgevoerd met o.a. jib, werkkooi, radiografische bediening, diverse werklampen op de cabine en bovenwagen en een camera. Ook zitten er kisten op de bovenwagen en een stempelschotten rek achterop de machine.

De Roto heeft hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Vanuit de stoel kan de machinist de cabine 18 graden laten kantelen om beter zicht te houden op de last. Met andere woorden; veiliger, ergonomischer en comfortabeler. De steunpoten kunnen individueel uitgeschoven worden al naargelang het werkgebied. Het Merlin-systeem houdt automatisch en in realtime controle op de stabiliteit en de maximale last

De machine is gekeurd met een verreiker, hoogwerker en mobiele kraan. TUV Nederland verzorgde de TCVT-keuring.

Voor meer informatie: www.hengeveldbouw.nl


Drost Metselwerken neemt nieuwe Merlo 40.17plus in gebruik

Onlangs is bij Drost Metselwerken uit Nunspeet een nieuwe Merlo P40.17plus in gebruik genomen.

De machine is gelijk in gebruik genomen op een project in Nunspeet. Het familiebedrijf (vader en zoons) uit Nunspeet, dat al lange tijd bestaat, heeft vele jaren ervaring. Drost is een metselbedrijf met een totaalpakket van metselwerk. Of het nu gaat om binnenmuren van kalkzandsteen of gevelmetselwerk, bij hen is het in vakkundige handen.

Deze nieuw geleverde compacte starre 17 meter hoge verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. Natuurlijk staat de machine op banden ook zijn mannetje. Op 12.6 meter hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen. De machine voor Drost is ook uitgevoerd met een jib zodat hij ook gebruikt kan worden om te hijsen. De P40.17plus is uitgevoerd met side shift en chassisnivellering .

Ook bij deze machine heeft TUV de keuring uitgevoerd.

Wij wensen Drost Metselwerken veel veilige draai-uren met hun nieuwe Merlo P40.17.

www.drostmetselwerken.nl


 

Levering nieuwe Merlo Roto 60.24MCSS voor Prinsen Sloopwerken

Prinsen sloopwerken uit Aalten heeft een nieuwe Merlo verreiker in gebruik genomen. De levering door Verreikercentrum Midden Nederland betreft een zeer complete Roterende Merlo, een Roto 60.24MCSS. Na vele jaren te hebben gedraaid met een (groene) Merlo Roto 45.21MCSS is gekozen voor een “maatje groter”. De groene is ingeruild voor een rood/gele. Voordat machinist Guus de nieuwe machine daadwerkelijk in gebruik neemt staat deze eerst nog drie dagen op de feestelijke open dagen ter gelegenheid van het nieuwe pand van Klein Nibbelink Bredevoort.

De nieuwe machine is o.a. uitgevoerd een asbestkooi samen met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, een jib met lier, een korte jib, overdrukunit en airconditioning , radiograaf, diverse werklampen op de machine en een camerasysteem. Ook is de machine gespoten in het welbekende rood / geel waar alle machines van Prinsen in zijn uitgevoerd.

De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

Naast de prima prestaties van de Merlo was ook de goedgekeurde asbestuitvoering één van de punten waarom Prinsen voor deze Merlo koos. De grote werkkooi waarvan de voorzijde geopend kan worden in combinatie met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, de overdruk en airconditioning is volledig goedgekeurd door TUV.

Deze nieuwe machine is standaard uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing .Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. te reiken De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij verplaatsingen.

Wij wensen Guus, de nieuwe machinist van Prinsen Sloopwerken, veel werkplezier en veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

Voor meer informatie: www.prinsensloopwerken.nl


 

Ook voor Schepens Verhuur een Merlo 40.17plus

Onlangs heeft Schepens Verhuur uit Son een Merlo P40.17plus afgeleverd gekregen. De verhuurder uit Son heeft de machine aangeschaft voor de losse verhuur.

Als gevolg van de grote drukte in de bouw krijgt Wim Schepens ook steeds meer aanvragen voor verhuur zonder machinist. Om aan deze vraag te kunnen voldoen werd gekozen voor de aanschaf van deze starre Merlo. Met een enkele joystick is de machine eenvoudig te bedienen.

Deze geleverde compacte starre 17 meter hoge verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. De Merlo 40.17 is uitgevoerd met side shift wat een zijdelingse beweging van 87 cm van de giek mogelijk maakt. Ook heeft de machine chassisnivellering waarmee de hoek gecorrigeerd kan worden zodat in hellend terrein de machine toch recht kan staan en de vorken altijd gemakkelijk onder de pallet kunnen.

De machine met een maximum capaciteit van 4.000 kg. Op 12.6 meter hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen. Voor Schepens is de machine uitgevoerd met een zwenkbare en uitklapbare werkkooi zodat hij ook als hoogwerker gebruikt kan worden. Verder is de machine door TUV gekeurd als verreiker en mobiele kraan.

Voor meer informatie: www.schepensverhuur.nl


 

Merlo Roto 60.24 MCSS uitgebreid getest

De veelzijdigheid van Merlo verreikers is ongeëvenaard. Vooruitstrevende technologie, innoverende producten en prestaties van hoog niveau zorgen voor een betrouwbare oplossing voor alle werkzaamheden. Voor hen die hier nog steeds niet van overtuigd zijn is via de link hieronder een test van de Merlo Roto 60.24 MCSS te lezen:

https://www.bouwmachines.nl/materieel/artikel/2018/11/merlo-roto-60-24-mcss-compleet-en-stabiel-10142444

(met dank aan bouwmachines.nl) 


 


Merlo 40.17 voor Biemond & Lems Verhuur

Afgelopen maandag hebben we bij Biemond & Lems Verhuur een Merlo P40.17plus afgeleverd. De machine is aangeschaft als aanvulling op de meerdere roterende verreikers die Biemond & Lems in haar verhuurvloot heeft.

Deze nieuw geleverde compacte starre 17 meter hoge verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. De Merlo 40.17 is uitgevoerd met side shift wat een zijdelingse beweging van 87 cm van de giek mogelijk maakt. Ook heeft de machine chassisnivellering waarmee de hoek gecorrigeerd kan worden zodat in hellend terrein de machine toch recht kan staan en de vorken altijd gemakkelijk onder de pallet kunnen. 

De machine heeft een maximum capaciteit van 4.000 kg. Op 12.6 meter hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen. Voor Biemond & Lems is de machine uitgevoerd met een zwenkbare en uitklapbare werkkooi zodat hij ook als hoogwerker gebruikt kan worden. Verder is de machine door TUV gekeurd als verreiker en mobiele kraan.

Voor meer informatie: www.biemondlemsverhuur.nl


 

  Diploma

Gerbe Vlastuin, onze Merlo monteur, kreeg gisteren op de ATH het diploma All round monteur niveau 3 uitgereikt.

Van harte gefeliciteerd, Gerbe!

 Geachte relatie,

Naar aanleiding van het onverwachte overlijden van Freek, willen wij u namens familie, werknemers en collega’s hartelijk danken voor alle medeleven en ondervonden steun in welke vorm dan ook.

Dit heeft ons diep geraakt.

Freek zal voor altijd een voorbeeld voor ons blijven en wij zullen zijn gedrevenheid, positiviteit en humor blijven missen.

De afgelopen periode is het rustiger geweest in onze bedrijfsvoering, deze periode is nodig geweest om het verlies van Freek een plek te kunnen geven.

Ondanks het grote gemis staan wij als zeer gemotiveerd team, in de spirit van Freek, graag voor u klaar.

Team VC-MN


 

A Day at the Races

Tijdens de mooie race op Spa Francorchamps was deze stoere Merlo Roto gewoon aan het werk...
 

De Ruijter neemt nieuwe Merlo P38.14plus in gebruik

De Ruijter Uitvoering & Logistiek uit Hardinxveld Giessendam heeft deze week een nieuwe Merlo P38.14plus geleverd gekregen. Aart Piet de Ruijter is geen onbekende met Merlo. In 1997 begon hij al op een Merlo 23.6. In de loop der tijd is er natuurlijk wel het een en ander veranderd maar “het blijft een Merlo”

De nieuw geleverde compacte starre 14 meter hoge verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. Natuurlijk staat de machine op banden ook zijn mannetje. Op 13.6 meter hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen.

Een zeer handig kenmerk van dit model is sideshift. Met de sideshift kan er op lengte een zijdelingse beweging van de giek gemaakt worden van 87 cm. Hiermee kan de machinist de lading op de vorken verplaatsen zonder bijkomende manoeuvres. Dat scheelt tijd. Met de bijkomende chassisnivellering kan ook op hellend terrein de zijdelingse hellingsgraad aan elke kant gecorrigeerd worden zodat de giek loodrecht blijft en men veilig kan werken.

Wij wensen De Ruijter Uitvoering & Logistiek veel plezierige en veilige draai-uren met deze Merlo P38.14 plus.


 

Fiscaal voordeel met hybride Merlo Roto middels Vamil-regeling

De hybride Roto’s van Merlo komen in aanmerking voor de MIA/VAMIL-regeling. Er komen diverse versies voor de Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen in aanmerking.

De hybride Merlo Roto heeft een dieselmotor én een elektrische aandrijving voor alle bewegingen van de machine. Deze optie is af fabriek. Merlo Benelux ontwikkelde daarnaast een eigen, extra optie. Deze optie kan, naast alle bewegingen, ook elektrisch rijden. De verreiker kan dus volledig emissie-loos werken op alleen de elektromotor. Dat wordt beloond met fiscaal voordeel, uiteraard veel lager verbruik en een lager geluidsniveau.

Aansluiten op elektriciteitsnet
Bijkomend voordeel is dat de Roto aangesloten kan worden op het elektriciteitsnet, waarmee hij op de elektromotor kan draaien. Daarmee is hij ruim inzetbaar, want een aansluiting van 32A volstaat. 

Eenvoudig en beschikbaar af fabriek
Deze af-fabriek optie is beschikbaar voor nieuw te bestellen machines af-fabriek Merlo. Dit systeem laat toe om zodra opgesteld de machine ‘in te pluggen’ in het stroomnet en vanaf dan volledig uitstootloos te werken. Deze optie omvat een semi-permanent gemonteerde kast met daarin een elektromotor, hydraulische pomp, schakelkast 63A/400V, aansluiting kabel, 12V voeding voor boordcircuit machine. De kast wordt voorop de machine opgebouwd.

100% elektrisch
Beschikbaar voor nieuwe machines. De Roto kan volledig uitstootvrij werken zodra er mogelijkheid is de machine in te pluggen. Rijden, stempelen en bovenwagen zowel gestempeld als op banden. Een ‘werkelijke hybride’. De optie omvat ook semi-permanent gemonteerde kast met daarin een elektromotor, 2 hydraulische pompen (één LS voor bovenwagen en één hydrostatisch voor rijden), schakelkast 32A/400V, aansluiting kabel, 12V voeding voor boordcircuit machine. Tevens is de sturing volledig met frequentieregelaar en omvat een automatisch start/stop van de elektrische motor. Indien geen functies gevraagd worden slaat de elektromotor af. Ultra-zuinig in verbruik.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Klik hier voor de Vamil lijst RVO.


 

Montagebedrijf Hardeman en Van Harten breidt verreikervloot verder uit

De aflevering van de nieuwe machine in Lunteren vond plaats op de laatste dag voor de bouwvakantie voorafgaand aan de zomerbarbecue. Direct na de bouwvakantie wordt de nieuwe Merlo Roto 45.21MCSS door machinist Berry van Hardeman en Van Harten in gebruik genomen.

De, in het rood geleverde, Merlo Roto is zeer compleet uitgevoerd met kisten en LED lampen. De TCVT keuring is uitgevoerd door TUV.

Wij wensen machinist Berry vele prettige draaiuren met zijn nieuwe Merlo verreiker.

Voor meer informatie: www.hardeman-vanharten.nl

 


30 meter Roto voor Wido

Wido Kraanverhuur uit Nijmegen heeft afgelopen week een nieuwe (oranje) Merlo verreiker geleverd gekregen door Verreikercentrum Midden Nederland. Als uitbreiding op hun verreikervloot heeft het kraanbedrijf gekozen voor de Merlo Roto 40.30MCSS in een zeer complete uitvoering.

De machine is geleverd en gekeurd als verreiker, hoogwerker en als mobiele kraan. Wido koos als uitwisselbare aanbouwdelen voor een FEM vorkenbord, een gegalvaniseerde telejib, een zwenkbare en uitklapbare werkkooi.Verder heeft de machine radiografische bediening, BSS mastvering, overdrukunit en diverse extra opties qua lampen en kisten. De TCVT keuring is door TUV Nederland uitgevoerd. Het in kleur spuiten van de machine is verzorgd door Spuiterij Gouweleeuw in Emmeloord.

De nieuw geleverde Merlo Roto heeft de Iveco NEF 4 cilindermotor met een vermogen van 129 kW – 176 PK. de uitlaatgassen te verminderen, gebruikt deze motor AdBlue (UREA).

De verreiker kan gehuurd worden voor zowel voor losse dagen als ook voor langere tijd met machinist voor allerhande werkzaamheden op het gebied van hijsen, heffen en werken op hoogte.

Op de foto’s ziet u de machine op het terrein in Nijmegen. Daags na de bestickering is machinist Maurice Tiggelaar gelijk druk aan het werk gegaan met de nieuwe machine.

Voor meer informatie: www.wido.nl


 

PDF-versie Merlo brochures op website

Op deze website kunt u de brochures van de diverse modellen verreikers van Merlo ook downloaden. Dit als extra service. Als vanzelfsprekend kunt u ook een papieren versie bestellen. Voor vragen, een afspraak of een demo kunt u natuurlijk bellen met 0318-483469 of ons mailen.

U kunt de brochures hier vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Pekkeriet neemt nieuwe Merlo Roto 45.21MCSS in gebruik

Het in Dalfsen gevestigde Loonbedrijf Pekkeriet heeft haar 10 jaar “oude” roterende Merlo verreiker ingeruild. Een nieuw exemplaar met dezelfde mastlengte is onlangs door Verreikercentrum Midden Nederland afgeleverd op de werf van Pekkeriet.

Meer dan 70 jaar geleden begon de eerste generatie Pekkeriet met het agrarische loonbedrijf.

Op het moment is de derde generatie Pekkeriet aan het roer. Met ongeveer 35 medewerkers verricht men de meest uiteenlopende werkzaamheden in de landbouw, GWW-sector en de transportsector en zijn VCA en ISO 9001 gecertificeerd. 

De machine met een mastlengte van 21 meter wordt gebruikt voor de verhuur als verreiker , hoogwerker en mobiele kraan in onder andere de bouw maar omdat hij is uitgevoerd met een overdruksysteem en een airconditioning zal de machine ook ingezet kunnen worden bij de asbestsaneringswerkzaamheden.

Verder beschikken onze machinisten over de benodigde certificaten voor hijswerkzaamheden. 

De nieuwe machine is uitgevoerd met FEM III vorkenbord, een asbest werkkooi, een uitklapbare werkkooi met een capaciteit van 800kg, een hydraulisch uitschuifbare jib en een jib met lier. Als verdere opties heeft de machine o.a. ook airconditioning en overdruksysteem.

De TUV heeft een keuring als verreiker, hoogwerker en mobiele kraan uitgevoerd. Ook is er gelijk het TCVT certificaat afgegeven. 

De machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive) die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit maakt de machine niet alleen krachtig maar zorgt, in combinatie met de common-rail inspuiting, tevens voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min.

Voor meer informatie: www.pekkeriet.nl


 

Zeer complete Merlo Roto 60.24MCSS voor UniCom-Oost

UniCom Oost, de dienstverlener in Groen, Grond, Infra, Loonwerk, Mechanisatie en Tuin & Park uit Lettele, heeft een nieuwe 6 tons verreiker met 24 meter mast in gebruik genomen.

Deze gerenommeerde  dienstverlener met meer dan 60 jaar ervaring werkt voor een groot aantal provincies, gemeenten, waterschappen, Staatsbosbeheer, natuurmonumenten, bouwaannemers, GWW-aannemers, agrariërs en particulieren, voornamelijk in Oost-Nederland,

 De nieuw geleverde Merlo Roto 60.24MCSS is o.a. uitgevoerd een asbestkooi  samen met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, een jib met lier, een uitklapbare werkkooi, een telejib,  overdrukunit , airco, radiograaf, diverse werklampen en een camerasysteem. Ook zijn er twee extra  haspels gemonteerd waardoor zowel stroom als water op hoogte gebruikt kan worden.

De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

Naast de prima prestaties van de Merlo  was met name de goedgekeurde asbestuitvoering met bediening vanuit de cabine, een van de punten waarom UniCom voor deze Merlo  koos. De grote werkkooi waarvan de voorzijde geopend kan worden in combinatie met de optie bedienen  van de werkkooi vanuit de cabine, de overdruk en airconditioning maakt deze machine geschikt en toegestaan voor o.a. saneren van asbest.

Deze nieuwe machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing .Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. te reiken  De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij verplaatsingen.

Wij wensen UniCom veel werkplezier en  veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

Voor meer informatie: www.unicomoost.nlVan Mourik Bouw krijgt Merlo 40.17plus geleverd in Vlaardingen 

Deze week heeft Verreikercentrum Midden-Nederland bij Van Mourik Bouw een Merlo P40.17plus afgeleverd. De machine is gelijk in gebruik genomen op de bouw in Vlaardingen. Het familiebedrijf uit Ophemert, dat ruim 35 jaar bestaat, heeft al vele jaren een Merlo verreiker in gebruik maar door de drukke werkzaamheden was het tijd voor uitbreiding van het machinepark.

Deze nieuw geleverde compacte starre 17 meter hoge verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. Natuurlijk staat de machine op banden ook zijn mannetje. Op  12.6  meter  hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen. 

De machine voor van Mourik is ook uitgevoerd met een zwenkbare en uitklapbare werkkooi zodat  hij ook als hoogwerker gebruikt kan worden. De P40.17plus is uitgevoerd met side shift en chassisnivellering .

Ook bij deze machine heeft TUV de keuring uitgevoerd.

Wij wensen Van Mourik Bouw veel veilige draai-uren met deze Merlo.

Voor meer informatie: www.mourikbouw.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dubbel feest bij Roes Verreikerverhuur

Tijdens de door 400 tot 500 man bezochte feestelijke open dag ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Roes verreikerverhuur uit Didam, heeft Verreikercentrum Midden Nederland een nieuwe zeer compleet uitgevoerde Merlo roterende 26 meter verreiker afgeleverd.

Op zaterdag 12 mei was het in Didam feest ter ere van de opening van het nieuwe pand en het 10 jarig bestaan van Roes Verreikerverhuur.  10 jaar geleden begon Sander Roes als ZZP-er met één verreiker. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in verhuur van verreikers , compactkranen en glaszuigers. Met o.a. vijf Merlo verreikers , diverse compactkranen en eigen trucks was het een drukte van belang op het terrein van Roes.

Veelal worden de verreikers verhuurd met volledig gecertificeerde machinist met werkervaring in verschillende gebieden. De compactkranen zijn ook te huur zonder machinist.

Op de dag van het 10 jarig jubileum  is de nieuwe Roto 40.26MCSS officieel afgeleverd en werd de eerste nieuwe Roto 40.25 van 10 jaar geleden ingeruild.

Deze nieuwe Roto 40.26MCSS is uitgevoerd met o.a. jib met lier, gegalvaniseerde telejib,  werkkooi met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, airconditioning , overdruk unit, radiograaf , hydraulisch aggregaat, diverse werklampen op de cabine, mast en bovenwagen  en een camera voorop de giek en achterop de machine. 

Ook zitten er kisten voorop de machine en achter de cabine. De TCVT keuring werd door TUV Nederland uitgevoerd. 

Ook deze machine is uitgevoerd met de Tier IV final motor en hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Vanuit de stoel kan de machinist de cabine 18 graden laten kantelen om beter zicht te houden op de last. Met andere woorden; veiliger, ergonomischer en comfortabeler. De steunpoten kunnen individueel uitgeschoven worden al naargelang het werkgebied. Het Merlin-systeem houdt automatisch en in realtime controle op de stabiliteit en de maximale last.

Wij wensen Roes Verreikerverhuur veel veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

Voor meer informatie: www.roesverreikerverhuur.nl


Rutten Hoogteservice neemt nieuwe compacte Merlo in gebruik

Afgelopen week heeft Rutten Hoogteservice uit Wijchen een compacte Merlo 27.6plus met mastvering in gebruik genomen. De machine van 1,84 meter breed heeft een zeer grote cabine met een binnen breedte van 1,10 meter ( grootste in zijn categorie )  die vanzelfsprekend voldoet aan de ROPS/FOPS norm niveau II.  De machine heeft dezelfde modulaire cabine als de grotere modellen, met veel plaats en uitstekend zicht door het grote raamoppervlak van totaal 4,3 vierkante meter. Door de continue hydrostatische transmissie rijdt de machine van 0 tot 40 km zonder koppelonderbreking. 

Dankzij de kleine draaicirkel en de verschillende stuurtypen is de machine zeer wendbaar en geschikt voor gebruik op alle typen ondergrond. Kenmerken van deze machine zijn de compacte omvang, hefcapaciteit, comfort en veiligheid. De giek van de P27.6 kan meer dan 6 meter uitschuiven en kan een last van 2.700 kg tillen. 

Wij wensen Rutten Hoogteservice veel succes en werkplezier met de nieuwe machine. 

Voor meer informatie: www.ruttenhoogteservice.nl


Nieuwe 30 meter Merlo voor Biemond & Lems Verhuur

Biemond & Lems Verhuur uit Heerjansdam hebben afgelopen zaterdag hun tweede Merlo Roto 40.30MCSS geleverd gekregen door Verreikercentrum Midden Nederland. In verband met de vraag naar lengte heeft men wederom gekozen voor de Roto 40.30MCSS. Naast de eerder in 2016 geleverde 40.30MCSS hebben de verhuurders uit Heerjansdam ook nog twee 26 meter Merlo’s en een met 25 meter mast.

De nieuw afgeleverde continu roterende Merlo Roto 40.30 MCSS heeft de Tier 4 final Iveco NEF 4 cilindermotor met een vermogen van 129 kW – 176 PK. Alle roto’s van Merlo zijn standaard uitgerust met  EPD ( Eco Power Drive) dat automatisch de hydrostaat  en de dieselmotor bestuurt via de EPD control Unit die geplaatst is tussen de injectiepomp en het gaspedaal. De bestuurder bepaalt de snelheid waarna het systeem  een toerental kiest dat bij de vooraf ingestelde snelheid ideaal is. Dit bespaart energie en verminderd het verbruik. De bestuurder heeft een potentiometer waarmee hij handmatig het toerental van de motor kan instellen.

De machine is geleverd en TCVT gekeurd als verreiker, hoogwerker  en als mobiele kraan. Biemond en Lems kozen als extra  aanbouwdelen voor een lier met 4.000kg capaciteit, een FEM vorkenbord en gegalvaniseerde telejib. Ook is de machine uitgerust met een overdrukunit en airconditioning.

De machine wordt zowel voor losse dagen als voor langere tijd verhuurd met machinist voor allerhande hij, hef en hoogwerker werkzaamheden. 

Op de foto’s ziet u de aflevering van de Roto 40.30 MCSS afgebeeld op het terrein in Heerjansdam.

Voor meer informatie: www.biemondlemsverhuur.nl


Roto 40.25MCSS voor Aannemersbedrijf Jansen

Aannemersbedrijf Jansen uit Gaanderen heeft deze week haar eerste Merlo verreiker in gebruik genomen. Bij het 50 jaar oude aannemersbedrijf kunt u terecht voor nieuwbouw, verbouw, houtrotsanering, kozijnen, inbraakpreventie en onderhoud.  De op de foto afgebeelde Roto 40.25 is afgeleverd in Gaanderen om de eerste werkdag daarna direct naar de bouwplaats te gaan voor werkzaamheden. 

De machine  is door  Verreikercentrum Midden Nederland geleverd met vorken, een gegalvaniseerde  telejib en een jib met lier met een capaciteit van 2.000 kg waarmee allerhande bouwmaterialen  op hoogte gebracht worden. Om mensen op hoogte te laten werken is gekozen voor de werkkooi met openklapbaar front. De machinist kan de machine ook bedienen van afstand met de radiografische bediening. Deze  Merlo verreiker kan afgestempeld 4.000 kg tillen en heeft een mastlengte van 25 meter.

De veiligheidskeuring is uitgevoerd door TUV Nederland.

Wij wensen machinist Gijs Jansen veel prettige  werkuren met deze  Merlo verreiker.

Meer informatie over Aannemersbedrijf Jansen B.V. vindt u op www.jansengaanderen.nl


 

Nieuwe Merlo roterende verreiker voor Kraanbedrijf Nederhoff

In Gouda is onlangs de nieuwe (gele) Merlo verreiker geleverd door Verreikercentrum Midden Nederland. Deze keer heeft het Goudse Kraanbedrijf gekozen voor de Merlo Roto 40.30MCSS in een zeer complete uitvoering.

De machine is geleverd en gekeurd als verreiker hoogwerker en als mobiele kraan. Nederhoff koos als uitwisselbare aanbouwdelen voor een FEM vorkenbord, een jib met lier met 2.000kg capaciteit en een verhoogde gegalvaniseerde Jib. Ook is er een grote werkkooi met openklapbaar front geleverd die zowel vanuit de werkbak zelf als vanuit de cabine bedient kan worden. De TCVT keuring is door TUV Nederland uitgevoerd. 

De nieuw geleverde Merlo Roto 40.30 MCSS heeft de Iveco NEF 4 cilindermotor met een vermogen van 129 kW – 176 PK, conform de normen EURO TIER 4 interim. Om het uitstootpeil van vervuilende stoffen in de uitlaatgassen te verminderen, gebruikt deze motor AdBlue (UREA). 

Bij Nederhoff kan de verreiker gehuurd worden  voor zowel voor losse dagen als ook voor langere tijd met machinist voor allerhande werkzaamheden op het gebied van hijsen, heffen en werken op hoogte. 

Verreikercentrum Midden Nederland verzorgt tevens het onderhoud aan de machine.

Op de foto’s ziet u de de Roto 40.30 MCSS met roterend vorkenbord afgebeeld op het terrein in Gouda. Daags na de bestickering is machinist Jurry de Vries gelijk druk aan het werk gegaan met de nieuwe machine, het is namelijk druk in de bemande verhuur.

Meer informatie vindt u op www.nederhoff.nl


 

Verreikercentrum Midden Nederland op de Bouw & Agri Vakdagen

Uiteraard staan we deze week op de BAV in Ede. De beurs is 3 dagen en zal worden gehouden op 21, 22 en 23 Maart 2018. Zien we u ook op onze stand?

Woensdag 21 maart
18:00 uur-22:00 uur


Donderdag 22 maart
14:00 uur tot 22:00 uur

Vrijdag 23 maart
14:00 uur tot 22:00 uur

De locatie is het bedrijven terrein BT A12 aan de Boylestraat 22 in Ede, tussen de snelwegen A12 en A30, bereikbaar via de A30 afrit nummer 1 Ede.

Meer informatie vindt u op www.bouwenagri.nl
DDM neemt nieuwe Merlo in gebruik

DDM Demontage uit De Meern heeft afgelopen week een nieuwe Merlo Roto 45.21MCSS in gebruik genomen. De machine is uitgevoerd met uitklapbare en zwenkbare werkkooi, korte jib, jib met lier 2.000 kg en vorken. TUV Nederland heeft een TCVT keuring uitgevoerd zodat de machine als verreiker, hoogwerker en als mobile kraan gekeurd is.

18 jaar na de ingebruikname van hun eerste roterende 21 meter Merlo staat er nu weer een nieuwe 21 meter Merlo in de bedrijfskleuren blauw en geel op het terrein van DDM in De Meern. Zoals te zien op de foto is bij de machine ook een in kleur gespoten aanhanger afgeleverd.

De machine is direct voor een langere periode naar een klus in Duitsland gegaan.

Voor meer informatie: www.ddm.euMerlo 40.17plus in blauw/wit voor Van den Brink Kraanverhuur

Afgelopen week is bij  Van den Brink Kraan- en Hoogwerkerverhuur uit Barneveld  een Merlo P40.17plus in gebruik genomen. De machine is als vanzelfsprekend gespoten in het welbekende  blauw en wit combinatie van Van den Brink. 

De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

Naast de eerder aangeschafte Roterende Merlo verreikers is nu dus ook een starre verreiker in gebruik genomen. Deze compacte starre verreiker met 4 cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. Natuurlijk staat de machine op banden ook zijn mannetje. Op 12.6 meter hoogte kan de machine nog 2.500 kg tillen.

De P40.17plus is standaard uitgevoerd met side shift en chassisnivellering .

Wij wensen Van den Brink Kraanverhuur veel veilige draai-uren met deze Merlo.

Meer informatie vindt u op www.brinkkraanverhuur.nl


Fabrieksbezoek Merlo

Onderstaand een aantal foto’s van ons bezoek aan de Merlo fabriek in het Italiaanse Cuneo. Gezien de vriendelijke reacties van de medereizigers was het bezoek, ondanks de, in verband met het weer, geannuleerde vlucht, een succes. Tijdens de gezellige en leerzame trip hebben we veel gezien en uiteraard ook gelachen, gegeten en gedronken. 

Wij danken iedereen voor zijn inzet om deze reis mogelijk te maken!


 

Complete Merlo Roto 40.30MCSS voor Bosch Hengelo

Vorige week is door ons een nieuwe Merlo Roto 40.30MCSS geleverd aan Bosch Hengelo. Bosch is een dienstverlener in de breedste zin van het woord. Er worden allerlei diensten verleend in de landbouw, bouw, groen, wegenbouw/grondverzet, sloopwerk, evenementen, calamiteiten& transport en natuurlijk hijswerkzaamheden. Het  is voor de veelzijdige dienstverlener uit Hengelo niet de eerste Merlo verreiker. Deze keer is gekozen voor de roterende Merlo met 30 meter mast.

De nieuw geleverde Merlo  is uitgevoerd met FEM vorkenbord , gegalvaniseerde telejib, een jib met lier 2.000 kg, een uitklapbare "asbest" werkkooi,  radiograaf, hydraulisch aggregaat en diverse werklampen en kisten. De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

De machine is ook uitgevoerd met overdrukunit zodat in combinatie met de asbestwerkkooi en de optie bedienen uit de cabine, ook aan alle voorwaarden voor asbestverwijdering worden gesteld.

Ook voor machinist Guus Hiddink is dit niet zijn eerste Merlo. Hij is erg blij met zijn nieuwe machine. Met name het comfort, de prestaties, het bediengemak en het aggregaat zijn grote plussen voor hem.

Deze nieuwe machine is standaard uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij het rijden.

Wij wensen Guus veel werkplezier en veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

Meer informatie vindt op www.boschhengelo.nl


Nog een Merlo Roto 45.21MCSS voor metselbedrijf Lewo 

Metselbedrijf Lewo uit Leiden heeft zijn vijfde Merlo verreiker in gebruik genomen. Naast twee starre Merlo's van 13 en 17 meter is dit nu de derde roterende machine van 21 meter voor het bedrijf.  De machine is door Verreikercentrum Midden Nederland geleverd met vorken en een jib met lier met een capaciteit van 2.000 kg waarmee o.a. stenen, specie en blokken op hoogte gebracht zullen worden. Deze Merlo verreiker kan afgestempeld 4.500 kg tillen en heeft een mastlengte van 21 meter.

Wij wensen metselbedrijf Lewo veel prettige werkuren met deze Merlo verreiker.

Meer informatie over Metselbedrijf Lewo B.V. vindt u op  www.lewobv.nl 


Merlo Turbofarmer voor Bervoets Voogt uit Maasdijk

In het Westland bij Bervoets Voogt is onlangs een nieuwe Merlo verreiker afgeleverd. De aflevering ging deze keer via Plomp Mechanisatie uit Maasdijk. De compacte TF30.9-115 met een eigen gewicht van 6.600kg kan maximaal 3.000 kg tillen. Met de, door Merlo zelf geproduceerde, lichte en sterke giek waarbij het uitschuifmechanisme binnenin de giek beschermd zit komt deze machine tot een maximale hefhoogte van 8,60 m.

Ook deze machine heeft een Deutz motor met 115 pk die voldoet aan de Tier IV final eisen. De machine rijdt 40 km per uur. Door de Eco power drive gebruikt de machine aanzienlijk minder brandstof. (Bij standaard gebruik 18% minder)

Met name de hoge bodemvrijheid en het gebruikersgemak  zijn voor de werkzaamheden van Bervoets Voogt van groot belang. 

Wilt u meer informatie over een van de diverse Turbofarmer modellen kunt u ons bellen of mailen.


 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 Blauwe Merlo geleverd aan Elenbaas Staal

Vorige week is door ons een nieuwe Merlo Roto 40.30MCSS geleverd aan Elenbaas Staal uit Scharendijke. Elenbaas staal heeft zich gespecialiseerd in utiliteitsbouw dus gebouwen die geen woonbestemming hebben. Zij bieden de mogelijkheid om uw project van het begin tot het einde te verzorgen.

De nieuw geleverde Merlo is door Verreikercentrum Midden-Nederland geleverd in het blauw. De machine is  o.a. uitgevoerd vorkenbord, een jib met lier 2.000 kg, een uitklapbare werkkooi,  radiograaf en , diverse werklampen.

De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

Naast de prima prestaties van de Merlo was ook de snelle levertijd een van de de punten waarom Rick Elenbaas voor deze Merlo koos. 

Deze nieuwe machines zijn standaard uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. te reiken  De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij verplaatsingen.

Wij wensen Elenbaas Staal veel werkplezier en veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

Voor meer informatie: www.elenbaas-staal.nlMerlo Turbofarmer via Van Gurp uit Wijhe

Wederom is er een machine geleverd uit de “Turbofarmer familie “van Merlo. Dit keer heeft Verreikercentrum Midden-Nederland een nieuwe Merlo TF 33.7-115 geleverd via collega Van Gurp. Deze met Tier IV final motor en hydrostatische aandrijving uitgevoerde machine  heeft ook de bij Merlo bekende Eco Power Drive, waarmee het verbruikt tot 18% verminderd wordt ten opzichte van de traditionele technologie.

De machine is geleverd met een FEMIII voorzet vorkenbord en een schepbak van 2.200 breed.

Wilt u meer informatie over een van de diverse Turbofarmer modellen kunt u ons bellen of mailen.

Zeer complete Turbofarmer voor Maatschap Schepers

Bij Maatschap Schepers uit Laren is een zeer complete Merlo Turbofarmer 42.7 CS-140 door ons afgeleverd. Vader en zoon Schepers houden sinds enkele jaren geiten en wilde een goede oplossing voor o.a. het uitmesten van de potstallen. Verreikercentrum Midden-Nederland leverde de Turbofarmer met cabinevering, mastvering, hydraulische aanhangwagen beremming, een mechanische PTO met een netto vermogen van 115 pk, een hydraulische aansluiting achterop met selectie mogelijkheid en airconditioning. 

De comfortabele verreiker kan max. 4.200 kg tillen en heeft een 7 meter lange mast. De Tier IV final Deutz motor levert 136 pk.

Wij wensen hen vele goede draaiuren met de nieuwe verreiker.“Oud en Nieuw” bij Van der Tol

Afgelopen maandag werd bij Van der Tol In De Meern de “oude” roterende Merlo 40.25MCSS door ons omgewisseld voor een nieuwe Roto 40.26MCSS

De Merlo Roto 40.25MCSS heeft zijn werk voor Van der Tol gedaan. De nieuw afgeleverde Merlo Roto 40.26MCSS is uitgevoerd als hoogwerker met een uitklapbare werkkooi van 2.300 naar 4.500 met een capaciteit van 800 kg. Om te hijsen heeft de machine een jib met lier met een capaciteit van 2.000 kg en een hydraulisch uitschuifbare jib, zodra deze gebruikt wordt is het een mobiele kraan is. Vanzelfsprekend zijn de vorken om te heffen als verreiker. 

De snelle levering was voor Van der Tol een pré, tussen de bestelling door Van der Tol en de aflevering heeft per saldo vijf weken gezeten. Deze tijd was nodig voor de nul beurt, de TCVT keuring door de TUV en natuurlijk het spuitwerk om de machine in de kleuren blauw, zwart en rood te krijgen waarin alle machines van Van der Tol zijn uitgevoerd.

Op maandag is verreiker-machinist Hans direct met zijn nieuwe aanwinst aan het werk gegaan op zijn vaste werk in Utrecht.

Voor meer informatie: www.vdtolbv.nl


Gekleurde verreiker Voor Rometal uit Klundert

Ook voor inruilers vinden wij natuurlijk een plek. Deze gekleurde 21 meter verreiker is door ons afgeleverd in Klundert bij Rometal Constructive Solutions. Een welkome aanvulling bij hun werkzaamheden. Wij wensen Rometal veel goede en veilige draai-uren met hun machine.

Voor meer informatie: www.rometal.nl


Nog diverse machines zijn dit jaar leverbaar!

Als u nog dit jaar investeert, kunt u dit jaar nog gebruik maken van een aantal fiscale regelingen. 

Investeringsaftrek
Zoals  bekend, geldt voor investeringen een aantrekkelijke fiscale tegemoetkoming.  Er gelden wel een aantal voorwaarden. Een belangrijke eis is dat het bedrijfsmiddel in gebruik wordt genomen. Voor de volledigheid verwijzen wij u naar uw eigen boekhouder/ accountant om dit te bekijken voor uw specifieke situatie.

Laat uw fiscale aftrek niet verloren gaan.


En ook een Roto 45.21MCSS voor dakspecialist Weijerseikhout

Dakspecialist Weijerseikhout uit Groesbeek heeft, naast de onlangs geleverde Roto 60.24MCSS, ook een Roto 45.21MCSS in gebruik genomen. Evenals  de Roto 60.24MCSS za look deze machine gebruikt worden voor het vervangen van de pannen en daken. De machine is door Verreikercentrum Midden Nederland geleverd met vorken, een korte jib en volumebak waarmee de oude pannen naar de begane grond kunnen worden gebracht. De machine heeft ook radiografische bediening. Deze  Merlo verreiker kan afgestempeld 4.500 kg en heeft een mastlengte van 21 meter.

Wij wensen Weijerseikhout ook met hun tweede Merlo verreiker vele fijne werkuren!

Meer informatie vindt u op www.weijerseikhout.nl
Dakspecialist Weijerseikhout neemt Merlo Roto 60.24 MCSS in gebruik

Weijerseikhout uit Groesbeek, dé dakspecialist van Nederland, heeft voor het vervangen van de pannen en daken een Merlo Roto 60.24MCCS inclusief de nodige hulpstukken in gebruik genomen. De Merlo verreiker kan afgestempeld 6.000 kg heffen en op banden ook nog 5.000 kg.

Weijerseikhout zal de machine voor zowel verwijderings- als montagewerkzaamheden gaan gebruiken. Door te werken met de verreiker zullen er zeker aanpassingen in de werkwijze gaan plaatsvinden wat meer snelheid en gemak op gaat leveren. Het afvoeren van de oude pannen kan in grotere hoeveelheden in een keer met de volumebak. Ook zal de efficiëntie toenemen doordat het aantal handelingen op het dak als op de grond afnemen. De aanvoer van isolatie en nieuwe dakpannen kan met de verreiker in grotere hoeveelheden en met minder handen. Al met al zullen er op termijn meer daken per dag vernieuwd kunnen worden.

De Roto 60.24MCSS is compleet uitgevoerd met vorken, een korte jib en volumebak waarmee de oude pannen naar de begane grond worden gebracht. De machine heeft ook radiografische bediening en diverse verlichting, een gereedschapskist voorop gemonteerd  en een rek voor de stempelschotten.

Een ander sterk punt van de Merlo is de snelheid van werken. Niet alleen is de machine, met een maximale rijsnelheid van 40 km/u en relatief korte draaicirkel, rap te verplaatsen maar ook het telescoperen gaat bovengemiddeld vlug. Zonder last gaat het in- en uitschuiven van de mast in 27,7 respectievelijk 36,3 seconden (giekhoek 45°) en met een last van 1.300 kg duurt het 20/30seconden. Ook bij het op- en aftoppen met ingeschoven mast is de Roto 60.24 zeer snel.

Voor meer informatie: www.weijerseikhout.nlEen witte voor een rode voor WTS Verhuur

WTS Verhuur uit Lunteren heeft zijn oude rode verreiker ingeruild en daarvoor in de plaats een prachtige witte Merlo Roto 60.24 MCSS ontvangen.

De zeer complete Merlo verreiker is geleverd met allerlei opties en aanbouwdelen waaronder de asbestwerkkooi die vanuit de cabine bediend mag worden, de gegalvaniseerde telejib en het zwenkbare vorkenbord van Romastor. Daarnaast zijn een jib met lier capaciteit 2.000 kg, een korte haak, een uitklapbare werkkooi met 800 kg capaciteit, radiografische bediening en een FEMIV vorkenbord geleverd. Verder is de machine uitgevoerd met dubbele camera (voor en achter), airconditioning, overdrukunit, diverse led verlichting en kisten en een rek voor de kunststof stempelschotten.

Het geheel is voor ingebruikname TCVT gekeurd door TÜV Nederland.

WTS Verhuur kan met deze  krachtige, maar toch nog steeds compacte, verreiker  die is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), allerhande werkzaamheden op en rond de bouw uitvoeren. Uiteenlopend van asbestsaneringswerkzaamheden tot hijswerkzaamheden op de bouw.

Omdat WTS Verhuur over een eigen vrachtwagen beschikt kunnen de opdrachten in het gehele land uitgevoerd worden. 

Voor meer informatie: www.wts-verhuur.nl


Nog een compacte Merlo voor Schepens Verhuur

Schepens Verhuur uit Son heeft een tweede compacte Merlo verreiker in gebruik genomen. Afgelopen vrijdagmorgen werd een nieuwe Merlo TF 30.9-115L afgeleverd in Son.

De machine zal stand-by staan voor eventuele calamiteiten bij dierziektebestrijding. Onlangs heeft Schepens Verhuur namelijk een Europese aanbesteding gegund gekregen voor de levering, huur en opslag van materieel bij dierziektebestrijding. Dit contract is voor geheel Nederland. De machine zal ook voor losse verhuur met machinist ingezet worden.

De compacte Turbofarmer met een 9 meter lange mast en een cabinehoogte van 2,02 meter heeft een zeer ruime cabine met een binnenbreedte van 1,10 meter (de grootste in zijn categorie ). Als vanzelfsprekend voldoet de cabine aan de ROPS/FOPS norm niveau II en heeft standaard een drukcabine.

De machine heeft hydrostatische transmissie en rijdt 40 km per uur. Ook is deze Turbofarmer voorzien van een Load-Sensing pomp met elektronische joystick. De vooruit-/achteruitschakelaar zit op deze joystick. Dankzij de kleine draaicirkel en de verschillende stuurtypen is de machine zeer wendbaar en geschikt voor gebruik op alle typen ondergrond. 

Wim Schepens koos voor een TF30.9-115L omdat deze een lage doorrij-hoogte heeft en toch het voordeel van 9 meter mastlengte. Ook is deze machine uitgevoerd met een FEM III vorkenbord met vorken van 2 meter lang, mastvering, een standaard omkeerknop voor de radiator en een automatisch vetsmeersysteem.

Wij wensen Schepens Verhuur veel succes en werkplezier met de nieuwe machine. 

Voor meer informatie: www.schepensverhuur.nl

 Merlo verreikers: ook voor zomers plezier!

Maar nu de vakantie weer voorbij is gaan we de Merlo's weer gebruiken voor het echte werk ;-)

 Collega dealer ontvangt gebruikte Merlo Roto 60.24MCSS

Afgelopen week hebben wij een gebruikte Merlo Roto 60.24MCSS met vorken, een werkkooi en een zware 6 tons lier aan een van onze collega dealers in Nederland geleverd.

De gebruikte roto met weinig draai-uren verkeert nog in goede staat zodat deze krachtigste roterende verreiker van Merlo bij een volgende eigenaar weer prima werk kan verrichten. 

Zoekt u ook een nieuwe of een gebruikte Merlo verreiker? 

Neem dan contact met ons op:
vc-mn.nl/contact

Protoype 35 meter Merlo verreiker op Matexpo

Binnenkort vindt de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk, Matexpo weer plaats. Op deze beurs, die gehouden wordt van 6 tot 10 september, zal op de stand van Merlo Benelux ook het prototype van de Merlo Roto 45.35MCSS te zien zijn.

Verder zullen o.a. de verschillende Roto’s van Merlo 60.24, 40.30,40.26 en 45.21MCSS te zien zijn op het buitenterrein, stand B3.

Meer informatie vindt u hier: www.matexpo.com/nl

 Nieuwe Merlo Roto 45.21MCSS voor Heger & Jansen

Heger & Janssen Dak- en Wandbeplating uit Wekerom heeft tijdens de zomervakantie een nieuwe Merlo verreiker in gebruik genomen.  

Het jonge en enthousiaste team  van Heger & Janssen heeft zich gespecialiseerd in hallen- en stallenbouw en utiliteitsbouw, en dan met name de dak- en wandbeplating.

Met hun nieuwe multifunctionele Roto 45.21MCSS, die is uitgevoerd met vorken, een uitklapbare werkkooi, een korte en een jib met lier, is Heger & Janssen voorbereid op de toekomst. Als verdere opties heeft de machine o.a. airconditioning en radiograaf.

Voor meer informatie: www.hjdakenwandbeplating.nl
 

Een gepaste entrée op de Trekkertrek

Tijdens de afgelopen Trekkertrek in Harskamp werden de bezoekers welkom geheten door een veelkleurige erehaag van Merlo masten. Da's pas een mooie binnenkomer!


Dubbelslag voor Van den Brink Kraanverhuur

Net voor de zomervakantie heeft Van den Brink Kraan- en Hoogwerkerverhuur uit Barneveld een tweetal nieuwe Merlo verreikers in gebruik genomen. De levering door Verreikercentrum Midden Nederland betreft twee zeer complete roterende Merlo’s, een Roto  60.24MCSS en een Roto 40.30MCSS

Beide  nieuwe machines zijn o.a. uitgevoerd met een asbestkooi samen met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, een jib met lier, uitklapbare werkkooi, telejib, overdrukunit en airconditioning, radiograaf, diverse werklampen op de machine en een camerasysteem. Vanzelfsprekend zijn de machines gespoten in het welbekende blauw en wit waar alle machines van Van den Brink in zijn uitgevoerd.

De TCVT keuring is verzorgd door TUV Nederland.

De grote werkkooien waarvan de voorzijde geopend kan worden in combinatie met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, de overdruk en airconditioning zijn volledig goedgekeurd door TUV.

Naast de prima prestaties van de Merlo’s was ook de goedgekeurde asbestuitvoering een van de punten waarom Van den Brink voor deze machines koos. Deze nieuwe machines zijn standaard uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij verplaatsingen.

Wij wensen de machinisten van Van den Brink Kraanverhuur veel werkplezier en veilige draai-uren met deze nieuwe machines.

Voor meer informatie: www.brinkkraanverhuur.nl


Nieuwe Merlo 60.24MCSS geleverd via Zamaco aan Roes Verreikerverhuur

Roes Verreikerverhuur uit Didam heeft het verreikerpark verder uitgebreid met een Merlo  60.24MCSS. Naast de twee Merlo verreikers in de categorie 4.000 capaciteit met  25 meter mast, die Sander Roes al in gebruik heeft, is er afgelopen week een 6 Tons Roto in gebruik genomen.

Verreikercentrum Midden Nederland leverde deze Roto 60.24MCSS aan Zamaco met o.a. jib met lier. De nieuwe Roto 60.24MCSS heeft standaard garantie voor een periode van twee jaar. De machine is o.a. uitgevoerd met de optie bedienen van de werkkooi vanuit de cabine, airconditioning, radiograaf, werklampen op de cabine en een camera voorop de giek en achterop de machine.

Zamaco leverde ook de asbestkooi met open front bij de machine. Ook de opbouw van kisten, aanbouwdelen is door Zamaco uitgevoerd.  De TCVT keuring is door TUV Nederland verzorgd.

Deze nieuwe machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit maakt de machine niet alleen krachtig maar  zorgt in combinatie met de common-rail inspuiting tevens voor een aanzienlijke brandstofbesparing van 18%. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. De 6-tonner is uitgerust met  drie volledig synchroon uitschuifbare delen om tot maximaal 23,9 meter hoogte te reiken. De hydropneumatische vering (EAS) geeft optimaal comfort bij verplaatsingen over de weg of op de bouwplaats.

Wij wensen Roes Verreikerverhuur veel veilige draai-uren met deze nieuwe machine.

Voor meer informatie: www.roesverreikerverhuur.nl

 Merlo Multifarmer 40.9CS naar Wenen

Een dienstverlener op vliegvelden en bij energiecentrales kreeg een Merlo Multifarmer 40.9CS 156CVT geleverd door Verreikercentrum Midden Nederland.

Deze verreikende tractor met 9 meter mast, hefinrichting en PTO, is uitgevoerd met een 156 PK motor, CVT transmissie en een geveerde cabine. De Multifarmer kan naast het gewone verplaatswerk dat gebruikelijk is voor de verreiker ook aanhangwagens tot 20Ton trekken dankzij de D3 trekhaak.

Dankzij de vele Merlo accessoires is deze machine multi-inzetbaar.Turbofarmer 40.7CS voor Pluimveebedrijf Koudijs

Pluimveebedrijf Koudijs uit Lunteren heeft afgelopen week een Merlo Turbofarmer 40.7CS geleverd gekregen. Deze 4 tons Merlo verreiker met een mast van 7 meter heeft o.a. een in hoogte verstelbare trekhaak en hydropneumatische cabinevering die door de bestuurder te activeren is. Met deze optie is de machine uiterst comfortabel tijdens het rijden. 

Verreikercentrum Midden Nederland ruilde de Merlo 28.7 in. Deze machine, die overigens nog in prima staat verkeert, heeft zijn werk gedaan bij Koudijs

Wij wensen de familie Koudijs veel plezier met de nieuwe verreiker. 

Heeft u ook interesse in een Merlo Multifarmer  of een van onze andere modellen, bel dan voor meer informatie 0318 - 483 469 

Gebri Verhuur neemt  nieuwe Merlo 60.24 MCSS in gebruik

Gebri Verhuur uit Barneveld heeft een nieuwe Merlo Roto 60.24 MCCS geleverd gekregen inclusief de nodige hulpstukken en opties. Inmiddels alweer de derde Merlo verreiker in de verhuurvloot. Na de twee eerder geleverde roterende 21 meters nu een zwaardere 6 tonner met 24 meter mast.

De krachtige, maar toch nog steeds compacte, verreiker kan afgestempeld 6.000 kg heffen en op banden ook nog 5.000 kg. De machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit maakt de machine niet alleen krachtig maar zorgt, in combinatie met de common-rail inspuiting, voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. De 6-tonner is uitgerust met  drie volledig synchroon uitschuivende mastdelen om tot maximaal 23,9 meter hoogte te reiken.

De machine is zeer compleet uitgevoerd. Niet alleen een jib met lier capaciteit 2.000kg, een telejib met 6.000 kg capaciteit en een korte haak  maar ook een zwenkbare “asbest” werkkooi die ook vanuit de cabine bediend mag worden, een uitklapbare werkkooi, radiografische bediening en een FEMIV vorkenbord zijn erbij geleverd. Ook is de machine uitgevoerd met dubbele camera (voor en achter), airconditioning, overdrukunit,  diverse led verlichting en kisten voor stempelschotten.

Het geheel is voor ingebruikname TCVT gekeurd door TÜV Nederland.

Voor meer informatie:

Gebri Handel & Verhuur B.V.
De Landweer 1
3771 LN  Barneveld

 


 

Merlo Multifarmer 40.9CS de Zwitserse bergen in

Verreikercentrum Midden Nederland leverde een MF 40.9CS 156CVT voor Zwitsers precisiewerk naar de Alpen. Deze multifunctionele machine met 9 meter mast, hefinrichting en PTO, is uitgevoerd met een 156 PK motor en CVT transmissie en een geveerde cabine. 

Naast de 9 meter mast en 4.000kg hefcapaciteit als verreiker is de machine veelzijdig in het veld met zijn hefinrichting, extra hydraulische aansluitingen achterop en de mechanische PTO waarvan het toerental vanuit de cabine selecteerbaar is.

Heeft u ook interesse in een Merlo Multifarmer  of een van onze andere modellen, bel dan voor meer informatie 0318 - 483 469Uitbreiding van het assortiment voor Zandbelt Verreikerverhuur

Zandbelt Verreikerverhuur heeft haar 'assortiment' uitgebreid met een Merlo 60.24MCSS. Naast de vier Merlo verreikers die ze al in gebruik hebben in de categorie 4.000 kg capaciteit met 25 en 30 meter mast, heeft Zandbelt afgelopen week een 6 Tons Merlo in gebruik genomen. Een Merlo Roto 40.25MCSS met de nodige werkuren is door hen ingeruild.

Ook deze nieuwe Roto 60.24MCSS is geleverd door Verreikercentrum Midden-Nederland. De opbouw van kisten en aanbouwdelen en de keuring is verzorgd door Zamaco. 

De machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit maakt de machine niet alleen krachtig maar zorgt, in combinatie met de common-rail inspuiting, tevens voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min. De 6-tonner is uitgerust met drie volledig synchroon uitschuifbare delen om tot maximaal 23,9 meter hoogte te reiken.

Bij Zandbelt Verreikerverhuur kunt u al sinds 2000 terecht voorde huur van verreikers met gecertificeerde machinisten. 

Voor meer informatie: www.zandbelt.com

 56 meter mast bij Rutten Hoogteservice uit Wijchen

Rutten Hoogteservice uit Wijchen heeft onlangs twee, door ons geleverde, nieuwe Merlo verreikers in gebruik genomen met totaal een gezamenlijke mastlengte van 56 meter.

De nieuwe machines, een Merlo Roto 40.30 MCSS en een Merlo Roto 40.26 MCSS  zijn een welkome aanvulling op het toch al uitgebreide machinepark van Rutten.

Dankzij de meegekeurde Space werkkooi kan de Roto 40.30MCSS als hoogwerker een hoogte van 40 meter bereiken. De meest in het oog springende eigenschappen van deze machines, met een mastlengte van 30 meter en 26 meter met een hefcapaciteit van maximaal 4.000 kg, is de compactheid en het bediengemak.

Door de veelheid aan aanbouwdelen zijn de machines bij Rutten op velerlei wijzen inzetbaar: zowel met jib met lier en telejib om te hijsen, met de werkkooi met neerklapbaar front, met de uitklapbare werkkooi als hoogwerker (ook voor asbestsaneringen) en natuurlijk met het vorkenbord als verreiker. Ook de Space 11 die de werkhoogte nog eens met 10 meter verlengt is natuurlijk meegekeurd.

TUV Nederland keurde alles samen als verreiker , hoogwerker en mobiele kraan.

Voor meer informatie: www.ruttenhoogteservice.nl


Afgeleverde Merlo 40.26 MCSS bij Biemond & Lems gelijk al met 'de banden in de klei'!

De vorige week door Verreikercentrum Midden-Nederland afgeleverde 26 meter roterende Merlo verreiker type 40.26 MCSS is al direct met de 'banden in de klei' gegaan. Om het machine park up-to-date te houden is deze keer een Merlo Roto 40.26MCSS gekocht ter vervanging van een Roto 45.21MCSS die zijn werk alweer gedaan heeft. Biemond & Lems heeft inmiddels al meerdere Merlo’s draaien. Vorig jaar kreeg men ook al twee nieuwe machines geleverd.

Biemond & Lems koos juist voor deze machine omdat hij dankzij de 5 meter meer mastlengte ook weer twee verdiepingen extra kan bevoorraden.

De machine met een mastlengte van 26 meter wordt gebruikt voor de verhuur in de bouw maar zal eerst al direct voor een langere tijd in IJmuiden bij de bouw van de nieuwe sluizen ingezet worden. De machine is gekeurd als verreiker, hoogwerker en mobiele kraan. TUV Nederland verzorgde de TCVT-keuring. 

Op de foto ziet u de machine vlak na de aflevering. 

Voor meer informatie over Biemond & Lems zie www.biemondlemsverhuur.nl


 

Merlo reikt (tot) op Texel

Onlangs is bij Verreikerverhuur Texel een Merlo Roto 45.21 MCSS afgeleverd. De machine is voorzien van een uitklapbare werkkooi, een jib met lier met 2.000 kg capaciteit, FEM III bord en radiograaf. Na een boottocht met Texels Eigen Stoomvaart Onderneming werd de rode verreiker door Verreikercentrum Midden Nederland afgeleverd in Den Burg op Texel.

Stephan Hin begon Texel Verreikerverhuur bijna 15 jaar geleden. Hij beschikt nu over een roterende verreiker die 2 meter langer is dan zijn vorige machine. De opvallend rode machine is, met machinist, op het hele eiland te huur voor allerhande werkzaamheden op het gebied van hef-, hijs- en hoogwerkerwerkzaamheden. Doordat hij in het bezit is van alle benodigde papieren en certificaten, huurt u niet alleen een roterende verreiker, maar ook een machinist met kennis van zaken voor goede kwaliteit en advies. 

De machine is geleverd met TUV goedkeuring als verreiker, mobiele kraan (TCVT) en als hoogwerker met een uitklapbare werkkooi. De afgeleverde Merlo Roto 45.21 MCSS heeft een Iveco motor.

Wij wensen Stephan vele prettige draai uren met deze machine toe. 

Voor meer informatie: www.verreikertexel.nl

 


Alsnog een Merlo P25.6 geleverd

Afgelopen week is één van de laatste Merlo’s  P25.6 afgeleverd bij één van onze collega’s. Zoals bekend is dit model onlangs uit productie genomen omdat Merlo de vernieuwde Merlo 27.6 is gaan produceren. Deze P25.6 is bij de klant geleverd ter vervanging van een identieke machine die goed is bevallen.

Nog steeds is deze smalle en lage verreiker een snelle alleskunner in de kleine ruimte. Dankzij de verschillende uitrustingsstukken die op het vorkenbord gemonteerd kunnen worden, kan deze kleine verreiker gebruikt worden voor vele verschillende werkzaamheden.

 Montagebedrijf Hardeman en Van Harten presenteert haar twee nieuwe Merlo’s Roto 60.24 MCSS

Hardeman en Van Harten uit Lunteren presenteerde afgelopen weekend hun twee  nieuwe Merlo Roto 60.24 MCCS verreikers. Op de feestelijke happening, met de nodige hapjes en drankjes, werden naast de twee nieuwe Merlo verreikers ook de nieuwe vrachtwagens en drie, in gebruik te nemen hoogwerkers, getoond.

De zeer complete in het rood geleverde Merlo verreikers werden door TUV gekeurd met twee verschillende werkkooien - één tot 4,50 meter verbreedbare kooi en één met openklapbare voorzijde, beiden met een capaciteit van 800 kg. Tevens twee verschillende jib’s met lier - een lange met 900 kg capaciteit en een normale met 2.000 kg capaciteit. Naast de geleverde vorken ook nog een korte jib en een gegalvaniseerde uitschuifbare jib. Ook is de machine, op verzoek van de machinisten, uitgevoerd met diverse led verlichting en kisten voor gereedschap. Vanzelfsprekend zijn de machines ook radiografisch bedienbaar.

Al met al twee prachtige machines. Wij wensen de machinisten vele prettige draaiuren met deze nieuwe Merlo’s.

Meer informatie over Montagebedrijf Hardeman en Van Harten B.V:  www.hardeman-vanharten.nl


 

Compacte Merlo P27.6 nu ook leverbaar met hoogwerkerbak

De compacte Merlo P27.6 verreiker kan vanaf heden af  fabriek, ook geleverd worden om te werken als hoogwerker, compleet met werkkooi.

Het in en uitschuiven van de mast gebeurt vanuit de hoogwerkerbak. De maximale hefhoogte van 6,1 meter in combinatie met de werkkooi zorgt voor een maximale werkhoogte van 8,2 meter. Door deze optie wordt de Merlo P27.6 een stuk veelzijdiger. De maximale hefcapaciteit op de vorken, van de P27.6  is 2700 kg.

Semler Recycling uit Son neemt nieuwe compacte Merlo in gebruik

Met ingang van 1 april heeft Semler Recycling uit Son een nieuwe compacte Merlo 27.6 in gebruik genomen. De machine van 1,84 meter breed en 1,92 hoog heeft een zeer grote cabine met een binnenbreedte van 1,10 meter (het grootste in zijn categorie ) Door het grote raamoppervlak van 4,3 vierkante meter is er uitstekend zicht. Vanzelfsprekend voldoet de cabine aan de ROPS/FOPS norm niveau II. Door de continue hydrostatische transmissie rijdt de machine van 0 tot 40 km zonder koppelonderbreking. Dankzij de kleine draaicirkel en de verschillende stuurtypen is de machine zeer wendbaar en geschikt voor gebruik op alle typen ondergrond.

Semler heeft gekozen voor een langdurige huurovereenkomst voor de machine met alle aan- en opbouwdelen zoals vorken, een grondbak en een automatisch vetsmeersysteem.

Wij wensen hen veel succes en werkplezier met de nieuwe machine. 

Voor meer informatie: www.semler.nl

 


 

Merlo Roto 38.16S geleverd aan Poolse collega dealer

Gisteren is de “kleinere broer” van de Merlo Roto MCSS, de Roto 38.16S die 600graden roteert, opgehaald voor zijn reis naar Polen. De nog in prima staat verkerende rode 38.16S uit 2012 met vorken, radiograaf en werkkooi typeert zich door zijn eenvoudige manier van werken doordat een elektromechanische joystick  alle functies bedient. Ook bij deze machine wordt de stabiliteitstoestand continu weergeven in de cabine zodat de machinist op tijd weet wanneer de stabiliteitslimiet wordt bereikt. Zou de limiet toch bereikt zijn dan zijn verergerende bewegingen geblokkeerd.

Ook voor goede gebruikte machines kunt u bij ons terecht. Interesse? Neem dan contact met ons op: 0318 - 483469 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Compacte Merlo P25.6 voor Cape Holland

Afgelopen week is een Merlo P25.6 afgeleverd bij Cape Holland. Deze verreiker met een breedte van 1.800 en een hoogte van 1.920 kan snel en betrouwbaar lasten van tweeënhalve ton verplaatsen en tot op een hoogte van zes meter werken. Op werkingsvlak valt deze P 25.6 op door de prestaties en veelzijdigheid. Dankzij de verschillende uitrustingsstukken die op het vorkenbord gemonteerd kunnen worden , kan deze kleine verreiker gebruikt worden voor vele verschillende activiteiten. Het aanpikken en blokkeren van de uitrusting wordt vanuit de cabine gedaan en als de uitrusting die gebruikt wordt ook hydraulische aansluiting nodig heeft, versnellen hydraulische snelkoppelingen de handelingen om de machine snel operationeel te maken.  Het vorkenbord vooraan is uitgerust met de hydraulische Tac-Lock blokkering om een snelle vergrendeling tegenover de klassieke handmatige blokkering. 

Kijk voor meer informatie over de producten en werkzaamheden van Cape Holland op: www.cape-holland.com


Merlo P38.10 de bergen in

Afgelopen week hebben we een Merlo 38.10 geleverd in de bergen van Oostenrijk. De Merlo 38.10 heeft een 10 meter lange mast en kan een last heffen van 3.800 kg. De gele verreiker heeft in inmiddels al ongeveer 1.000 uren maar ook met deze jong gebruikte Merlo zal de Oostenrijkse klant nog jarenlang plezier hebben.

Met de grootste cabine in zijn categorie, het goede zicht,  de elektromechanische joystick, het inching pedaal en het  Merlo CDC systeem heeft de machine al direct een aantal van de Merlo voordelen en snufjes aan boord. De aparte handrem wordt automatisch geactiveerd wanneer de motor wordt stilgelegd. Op (Oostenrijkse) hellingen kan de machinist de handrem natuurlijk ook zelf activeren terwijl de motor draait.

Heeft u ook interesse in een Merlo 38.10 of een van onze andere modellen bel 0318 - 483469 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


 

En nog een Turbofarmer!

Wederom is er een machine uit de 'Turbofarmer familie' van Merlo geleverd. Deze keer heeft Verreikercentrum Midden-Nederland een nieuwe Merlo TF 42.7 geleverd. Deze, met Tier IV final motor (136PK) en hydrostatische aandrijving uitgevoerde, machine heeft ook de bij Merlo bekende Eco Power Drive, waarmee het verbruikt tot 18% verminderd wordt ten opzichte van de traditionele technologie.

Merlo produceert zelf de gieken van de verreikers en heeft een unieke technologie die de giek sterker en lichter maken. Ook de zelf ontwikkelde assen geven een bodemvrijheid die groter is dan bij alle vergelijkbare verreikers. De vier schijfremmen hebben ook minder wrijving ten opzichte van de remschijven in een oliebad, waardoor de slijtage merkbaar minder is.

Voor een folder of  meer informatie over de Turbofarmers bel 0318 - 483469 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Nieuwe Merlo P 27.6 Compact met Mastvering

Verreikercentrum Midden-Nederland heeft een nieuwe compacte P27.6 met mastvering geleverd aan een collegabedrijf.

Kenmerken van deze machine zijn de compacte omvang, hefcapaciteit, comfort en veiligheid. De giek van de P27.6 kan meer dan 6 meter uitschuiven en kan een last van 2.700 kg tillen. De machine heeft dezelfde modulaire cabine als de grotere modellen, met veel plaats en uitstekend zicht. 

De machine haalt een topsnelheid van  40km per uur. (model 55kW) 

 


 

Weer een Merlo Turbofarmer afgeleverd!

Deze week hebben we weer een nieuwe verreiker bij een collega landbouwmechanisatiebedrijf afgeleverd. De klant heeft gekozen voor een nieuwe Merlo 38.7 uit de Turbofarmer range.

De ROPS/FOPS niveau II uitgevoerde cabine, is de grootste in deze categorie en voorzien van diverse nieuwe opties. ROPS /FOSP Niveau II houdt in dat de cabine voldoet aan het hoogste beschermingsniveau zoals beschreven in de norm en komt overeen met de val van een voorwerp van 229 kg vanaf een hoogte van 5,22 meter. Verder is de machine uitgevoerd met Eco Power Drive (EPD) elektronisch beheer van de diesel waardoor een besparing tot 18% in het verbruik wordt behaald. Het MCDC systeem van Merlo bekijkt de voorwaarden voor stabiliteit van de machine en geeft de bediener van de machine procentueel aan in welke toestand de stabiliteit maximaal is. Dit garandeert maximale veiligheid.

Vanzelfsprekend zijn er nog vele andere opties en mogelijkheden. Wilt u ook kennismaken met één van de Merlo machines bestemd voor de landbouw. Neem gerust contact met ons op voor een demonstratie of een offerte.

 


 

KG Montage uit Barneveld begint het jaar met een nieuwe Merlo 60.24 MCSS

In het nieuwe jaar kan KG Montage uit Barneveld direct aan het werk met de nieuwe Merlo Roto 60.24 MCCS inclusief de nodige hulpstukken en opties. De, in grijs en zilver gespoten, Merlo verreiker kan afgestempeld 6.000 kg heffen en op banden toch ook nog 5.000 kg. KG Montage zal de machine voor zowel montage werkzaamheden als asbest verwijdering gaan gebruiken.

De nieuwe Roto 60.24MCSS is compleet uitgevoerd met vorken, een korte jib en een jib met lier maar ook een zwenkbare asbest werkkooi, radiografische bediening, airconditioning, overdrukunit, diverse led verlichting en kisten voor gereedschap.

Een ander sterk punt is de snelheid van werken. Niet alleen is de machine met een maximale rijsnelheid van 40 km/u en relatief korte draaicirkel rap te verplaatsen, ook het telescoperen gaat bovengemiddeld vlug. Zonder last gaat het in- en uitschuiven van de mast in 27,7 respectievelijk 36,3 seconden (giekhoek 45°) en met een last van 1.300 kg duurt het 20 dan wel 30 seconden. Ook bij het op- en aftoppen met ingeschoven mast is de Roto 60.24 zeer snel.

Wij wensen KG Montage vele fijn werkuren met hun nieuwe Merlo.

Meer informatie over KG Montage B.V. vindt u op www.kgmontage.nl


 

Geslaagde open dag bij VTC in Ede

Afgelopen zaterdag hield opleidingsinstituut VTC een opendag. Ondanks het weer was de open dag van VTC, waar Verreikercentrum met twee Merlo en een stand stond een succes! Er was veel te zien op het gebied van verticaal transport. Er waren veel geïnteresseerden.

Al met al een geslaagde dag.

Binnenkort kunt u meer foto's bekijken op www.vtc.nl 

Van de Haar Dak- en Wandbeplating uit Barneveld neemt nieuwe Merlo 60.24 MCSS in gebruik

Net voor het Sinterklaasfeest heeft Van de Haar Dak-Wand BV uit Barneveld een nieuwe Merlo Roto 60.24 MCCS geleverd gekregen inclusief de nodige hulpstukken en opties. De krachtige maar toch nog steeds compacte verreiker  kan afgestempeld 6.000 kg heffen en op banden toch ook nog 5.000 kg. Deze R60.24MCSS zal bij de werkzaamheden van Van de Haar Dak en Wandbeplating zeker zijn mannetje staan.

De Nieuwe  is  Roto 60.24MCSS is compleet uitgevoerd. Niet alleen met  vorken, een korte jib en  een jib met lier maar ook een zwenkbare asbest werkkooi, radiografische bediening,  airconditioning en overdrukunit zijn erbij geleverd. Ook is de machine uitgevoerd met diverse led verlichting en kisten voor stempelschotten en gereedschap. De 6-tonner is uitgerust met  drie volledig synchroon uitschuifbare delen om tot maximaal 24 meter hoogte te reiken

Een ander sterk punt is de snelheid van werken. Niet alleen is de machine met een maximale rijsnelheid van 40 km/u en relatief korte draaicirkel rap te verplaatsen, ook het telescoperen gaat bovengemiddeld vlug. Zonder last gaat het in- en uitschuiven van de mast in 27,7 respectievelijk 36,3 seconden (giekhoek 45°) en met een last van 1.300 kg duurt het maar ruim 20 dan wel 30 tellen. Ook bij het op- en aftoppen met ingeschoven mast is de Roto 60.24 zeer snel. Het aftoppen zonder last vanaf 65° met uitgeschoven giek is, mede als gevolg van de steeds strenger worden veiligheidsregels, een stuk langzamer. Dit natuurlijk ook om ongelukken te voorkomen.

Voor meer informatie over Van de Haar Dak en Wand B.V.:

Van de Haar Dak- en Wandbeplating
Mercuriusweg  16
3771 NC  Barneveld   
www.dak-wand.nl

 


 

Nieuwe Merlo Roto 45.21MCSS voor Gebri Verhuur uit Barneveld

Merlo dealer Verreikercentrum Midden Nederland uit Wekerom heeft afgelopen woensdag 30 november een nieuwe Merlo verreiker afgeleverd  bij Gebri Handel & Verhuur uit Barneveld. 

De machine is uitgevoerd met FEM III vorkenbord, een werkkooi met een capaciteit van 800kg, een korte jib, een uitschuifbare jib en een jib met lier. Als verdere opties heeft de machine ook airconditioning en overdruksysteem.

De TUV  heeft een keuring als verreiker , hoogwerker en mobiele kraan uitgevoerd. Ook is er gelijk het TCVT afgegeven.. 

De machine, met een mastlengte van 21 meter, wordt gebruikt voor de verhuur als verreiker, hoogwerker en mobiele kraan in onder andere de bouw maar omdat hij is uitgevoerd met een overdruksysteem  en een airconditioning zal de machine ook ingezet kunnen worden bij de asbestsaneringswerkzaamheden.

De machine is uitgevoerd met hydrostatische aandrijving met EPD (Eco Power Drive), die de motor rechtstreeks verbindt met de transmissie en bij optrekken en afremmen automatisch het toerental regelt. Dit maakt de machine niet alleen krachtig maar  zorgt in combinatie met de common-rail inspuiting tevens voor een aanzienlijke brandstofbesparing. Het hydraulische systeem met Load-Sensing en Flow-Sharing technologie levert een opbrengst van 124 l/min.

Voor meer informatie:

Gebri Handel & Verhuur B.V.
De Landweer 1
3771 LN  BarneveldMerlo Roto 45.21B voor Poolse collega dealer

Verreikercentrum Midden Nederland heeft onlangs een Merlo verreiker geleverd aan een collega dealer in Polen. De levering van deze Merlo Roto 45.21B kon snel geschieden omdat deze verhuurmachine uit voorraad geleverd kon worden. Na de volledige check van de machine in de werkplaats is de machine inclusief vorken en werkkooi naar Polen verscheept.

De 400 graden roterende Merlo verreiker is iets eenvoudiger van bediening dan de MCSS uitvoeringen en wordt o.a
. om die reden in het buitenland ook veel in de verhuur ingezet.

Op de foto's ziet u de gele machine op ons terrein
in Wekerom en op de vrachtwagen geladen om
naar Polen te gaan.

 


  


Merlo Roto 45.21MCSS voor Brink Staalbouw uit Barneveld


Verreikercentrum Midden Nederland heeft afgelopen week een Merlo verreiker geleverd aan Van den Brink Staalbouw uit Barneveld. Van den Brink Staalbouw heeft gekozen voor de Merlo Roto 45.21MCSS. De Levering kon snel geschieden omdat deze machine uit voorraad leverbaar was. Na de Volledige check van de machine in de werkplaats en een TCVT keuring door de TUV kon de machine op korte termijn geleverd worden.

De afgeleverde Merlo Roto 45.21 MCSS is gelijk de volgende dag ingezet op het werk!

De machine is uitgevoerd met vorken, een kleine werkkooi, een grote werkkooi met een capaciteit van 800 KG, een korte jib en een jib met lier. Deze R45.21MCSS zal ook worden ingezet in de losse verhuur voor zowel langere als korte perioden.

Van den Brink staalbouw uit Barneveld behoort tot de grotere staalbouwers van Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in staalconstructie in binnen- en buitenland voor logistieke centra, parkeergarages, reclamemasten, chemische- en voedingsindustrie, utiliteitsbouw en grootschalige Retail.

Flexibiliteit staan bij hen centraal gecombineerd met een hoge bouwsnelheid!

Voor meer informatie:

Van den Brink Staalbouw B.V.

De Landweer 1

3771 LN Barneveld

www.brinkstaalbouw.nl 

 


Montagebedrijf Teunissen BV uit Wekerom heeft onlangs een gebruikte Merlo P26.6 met toebehoren in gebruik genomen.

Montagebedrijf Teunissen BV is gespecialiseerd in het isoleren, en monteren van dak- en wandbeplating voor nieuwbouw en renovatieprojecten. De projecten variëren van veestallen tot opslagloodsen, bedrijfspanden of utiliteitscomplexen. Hiernaast verricht Teunissen BV ook montagediensten voor hout- en staalconstructies.

Wij wensen Teunissen Montage BV veel plezierige draaiuren toe!

Teunissen Montage BV

Vijfsprongweg 7a

6733 JH Wekerom

www.ht-bouw.nl 

 

 

 


Derde lustrum bij Biemond & Lems Verhuur uit Heerjansdam

Vlak voor het feest ter ere van hun derde lustrum als zakenpartners, ontvingen Cok Lems en Jaco Biemond van Biemond & Lems Verhuur uit Heerjansdam hun derde Merlo Roto.

De samenwerking van de afgelopen 15 jaar bevalt schijnbaar zo goed dat ze, nu de economie weer aantrekt, het machinepark weer verder uitbreiden met twee verreikers om zo voorbereid te zijn op de toekomst. Onlangs ontvingen ze een Roto 40.30MCSS en nu een nieuwe Merlo Roto 40.26MCSS met  asbestkooi, telejib en FEM III bord geleverd. De aflevering door Verreikercentrum Midden Nederland vond plaats in Heerjansdam. De machine is geleverd met grote werkkooi met neerklapbaar front voor onder andere asbestsaneringen. Om dezelfde reden is de machine uitgevoerd met een overdruk unit van BM-air en de optie tot bedienen van de werkkooi vanuit de cabine zodat voor de asbestwerkzaamheden aan de regels wordt voldaan. De machine is ook TCVT goedgekeurd als mobiele kraan met een jib met lier met 2.000kg capaciteit en een gegalvaniseerde telejib.

De nieuw afgeleverde Merlo Roto 40.26 MCSS heeft de Iveco NEF 4 cilindermotor met een vermogen van 129 kW - 176 PK, conform  EURO TIER 4 interim gebruikmakend van AdBlue.

Wij wensen Biemond En Lems vele prettige draai uren met deze machine.

Voor meer informatie:

Biemond & Lems Verhuur
Develsluis 25
2995 XA  Heerjansdam
078-6772456

www.biemondlemsverhuur.nl

 


Levering Merlo Roto 60.24 MCSS voor Roy van Berkel B.V uit Winkel.

Roy van Berkel B.V, sloopbedrijf uit Winkel, heeft afgelopen week zijn eerste roterende Merlo Roto 60.24 MCSS geleverd gekregen.

Roy van Berkel B.V heeft meer dan 15 jaar ervaring in de sloopbranche met een compleet uitgerust machinepark en enthousiast personeel! Zo kan Roy van Berkel B.V klein en groot voor u realiseren als het gaat om totaal sloop, renovatie sloop, asbestsanering en grondwerk.

Roy van Berkel:

'We maken overal een puinhoop van. Maar ruimen het ook weer netjes op!'

 

De afgeleverde Merlo Roto 60.24 MCSS heeft de Iveco NEF 4 cilindermotor met een vermogen van 129 KW - 176 PK, conform de norm EURO TIER 4 Interim. Om het uitstootpeil van vervuilde stoffen in de uitlaatgassen te verminderen, gebruikt deze motor AdBlue (UREA). De machine is geleverd op brede banden 'Aliance 600/55R22.5'. Door aanpassingen aan de machine blijft de machine binnen de breedte van 2.50 M. Zo zijn de stempelplaten aangepast om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Door de montage van deze grote banden hebben wij gezorgd dat twee stempelplaten weg kunnen klappen, zodat de stempelplaten niet tegen de banden aankomen met opklappen van de stempel poten. De machine is tevens afgeleverd met BSS giekvering, airco en gekeurd overdruk systeem van BM-AIR voor het werken in de asbestsanering.

Roy van Berkel heeft gekozen voor een verzwaard FEM IV ZM3 vorkenbord, nieuwe vaste hijshaak op vorkenbord, twee zware zweefvorken, nieuwe zwenkbare en uitklapbare werkkooi 2.30 M - 4.50 M cap. 800 KG en een nieuwe asbestkooi AP56 ZM 3.

Bedankt voor deze opdracht en het wederzijdse vertrouwen! 

Voor meer informatie:

www.royvanberkel.nl

 


 

Nieuwe Merlo Roto 40.30 MCSS voor Rutten Hoogteservice uit Wijchen.

Rutten Hoogteservice uit Wijchen heeft afgelopen week een nieuwe roterende Merlo Roto 40.30 MCSS geleverd gekregen door Verreikercentrum Midden Nederland.

Rutten Hoogteservice heeft inmiddels een groot aantal roterende Merlo verreikers in diverse uitvoeringen en lengten. Door zijn gevarieerde aanbod, kan hij zijn klanten bijna altijd van dienst zijn. Met de gekwalificeerde machinisten en de gevarieerde uitvoeringen van machines bedient Rutten Hoogteservice een belangrijk deel van de markt. Het gebruik als hoogwerker met de werkkooi met neerklapbaar front is met name in de asbestsanering erg praktisch. Zeker daar de werkkooi bediend mag worden uit de kooi als ook uit de cabine. Met name omdat de saneerders in de kooi staan met hun beschermende kleding. bedienen van de machine is voor hen niet altijd even handig.

Naast de genoemde twee bedienplaatsen is de meest in het oog springende eigenschap van deze machine is de compactheid en toch een mastlengte van 30 meter en hefcapaciteit van maximaal 4.000 kg. Met de Space werkkooi kan de Roto 40.30 MCSS als hoogwerker een hoogte van 40 meter bereiken.

Voor meer informatie:

Rutten Hoogteservice B.V.

Bijsterhuizen 3104

6604 LV Wijchen

www.ruttenhoogteservice.nl

 


 

Nederlands grootste landbouwevenement Agrotechniek Holland staat weer voor de deur!

Dit zal aankomende week plaatsvinden van woensdag 7 tot en met 10 september 2016. Op de vierde editie van inmiddels beproefde outdoor agro-evenement in Biddinghuizen exposeren en demonstreren honderden fabrikanten, importeurs en dealers de nieuwste machines en trends in de landbouwmechanisatie. Verreikercentrum Midden Nederland zal op de stand van Merlo (stand nummer 5.08 entree veld D) aanwezig zijn om alle relaties te ontmoeten en de noviteiten van de nieuwe Merlo verreikers presenteren.

De nieuwe Merlo P27.6 zal hier ook te bezichtigen zijn evenals de Merlo Turbofarmer 35.7, Merlo Multifarmer 40.9 en de Cingo M8.3Plus.

Woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september, stand nummer 5.08 entree veld D.

''Agrotechniek Holland is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur en vrijdag tot 20 uur''

Locatie: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen. (terrein naast Walibi Holland)

Voor onze klanten en relaties stellen wij kortingskaarten beschikbaar voor de toegang naar deze beurs.

Neem gerust contact met ons op voor uw kortingskaarten!


 

Levering nieuwe Merlo Turbofarmer 42.7-156 aan collega dealer.

Deze week hebben wij Verreikercentrum Midden Nederland opnieuw één van onze voorraad machines afgeleverd aan een collega dealer.

De nieuwe afgeleverde Merlo 42.7-156 heeft een Deutz 4 cilindermotor met een vermogen van 115 kw - 156 pk, TIER 4 interim. De Merlo Turbofarmer heeft een hydraulische Load Sensing pomp (210 bar - 130 l/min) en haalt een maximum snelheid van 40 km/h. De capaciteit van deze machine is 4200 kg hefvermogen en 7 meter hoogte.

De machine is uitgevoerd met de volgende opties:

 • 4 LED werklampen
 • 2 extra werklampen op de giek
 • BSS mastvering
 • Dak ruitenwisser 
 • Lucht geveerde Grammer stoel
 • 460/70R24 Michelin banden
 • Vaste trekhaak
 • Camera achterop

Voor meer informatie over de Merlo verreikers:

www.merlo.com

 


Levering nieuwe Merlo Trbofarmer 38.7-120 aan collega dealer.

Deze week hebben wij Verreikercentrum Midden Nederland één van onze voorraad machines afgeleverd aan een collega dealer.

De nieuwe afgeleverde Merlo 38.7-120 heeft een Deutz 4 cilindermotor met een vermogen van 90 kw - 122 pk, conform de normen TIER 4 interim. De Merlo heeft een hydraulische Load Sensing pomp (210 bar-125 l/min) en haalt een maximum snelheid van 40 km/h. Capaciteit van de machine is 3800 kg en haalt 7 meter hoogte. De cabine is met zijn 1010 mm breedte de grootste in zijn categorie!

De voorraad machine is uitgevoerd met de volgende opties:

 • BSS mastvering
 • EPD (Eco Power Drive) -18% verbruik
 • Lucht geveerde Grammer stoel
 • Airco
 • LED werklampen
 • Michelin 460/70R24 banden

Standaard op alle Merlo Turbofarmers zit het 'Fan Drive' systeem hiermee kan de draairichting van de ventilator veranderd worden: van zuigen naar blazen.

Voor een optimaal koel effect!

Bedankt voor het wederzijdse vertrouwen!

Voor meer informatie van de nieuwe Merlo verreikers:

www.merlo.com


 

Primeur in Nederland! Eerste Merlo P27.6 bij Verreikercentrum Midden Nederland.

Een grote verreiker in een compact formaat!

Verreikercentrum Midden Nederland heeft de eerste nieuwe Merlo P27.6 in Nederland. Deze nieuwe machine volgt de Merlo P25.6 op. De Merlo P27.6 heeft compleet nieuwe 'look'. De cabine is nu net zo modern als van zijn grote opvolgers. De nieuwe Merlo P27.6 heeft de Kubota 4 cilindermotor met een vermogen van 55 kw - 75 pk, conform de norm TIER 4 interim. Met zijn compacte hoogte van 1.92 meter en breedte van 1.84 m is deze machine in zijn totaliteit onder de 2 meter! Met een eigen gewicht van 4900 kg. Met dit formaat heeft deze machine een capaciteit van 2700 kg en 6 m hoogte.

 

 

Deze machine is bij Verreikercentrum Midden Nederland uit voorraad leverbaar.

 

 

 

Voor een demonstratie of meer informatie kunt u te allen tijde contact opnemen met ons verkoopteam!

 


 

Levering nieuwe Merlo Multifarmer 40.9 CS bij stoeterij Van De Helle.

Eind vorige week heeft stoeterij Van De Helle hun nieuwe Merlo Multifarmer 40.9 CS van Verreikercentrum Midden Nederland in ontvangst mogen nemen. Ter vervanging van de 8 jaar oude Merlo Multifarmer 30.9 heeft stoeterij Van De Helle gekozen voor het nieuwe model Multifarmer. Dit volledig nieuwe model van Merlo is geheel van deze tijd.

Merlo is altijd synoniem geweest met vooruitstrevende technologie voor het gebruik van verreikers. Kenmerkend voor deze machine zijn de compactheid, multifunctionele inzetbaarheid en zijn eenvoudige bediening. Maar ook comfort, veiligheid en goede prestaties zijn geweldige eigenschappen. De nieuwe afgeleverde Merlo Multifarmer 40.9 CS heeft de Deutz 4 cilindermotor met een vermogen van 115 kw - 156 pk, conform de norm TIER 4 interim. De machine is uitgevoerd met de volgende opties: vering op de giek (BSS), cabine vering, lucht geveerde Grammer stoel, airconditioning, MCVT Tronic (traploze transmissie) en LED werklampen enz.

Kenmerken:

 • 3 punt hefinrichting CAT 3 700 KG
 • 4 hydrauliek functies
 • Aanhanger remventiel (hydraulisch of pneumatisch)
 • 40 KM/H
 • 156 PK
 • Capaciteit 4 ton hefvermogen 9 meter hoog
 • EPD (Eco Power Drive) - 18% verbuik
 • 21 ton trekvermogen (geremd)
 • 135 pk PTO aan achterzijde

Voor meer informatie over deze machine kunt u contact opnemen met ons verkoopteam!

 


 

Levering nieuwe Merlo Turbofarmer 35.7-120 bij maatschap Nooijen.

Begin deze week heeft Koen Nooijen van maatschap Nooijen uit Coevorden zijn nieuwe Merlo Turbofarmer 35.7-120 mogen ontvangen van Verreikercentrum Midden Nederland. Na de eerder aangeschafte Merlo P33.7 KT kiest Koen Nooijen opnieuw voor de betrouwbaarheid van Merlo. De nieuwe afgeleverde Merlo Turbofarmer 35.7-120 heeft de Deutz 4 cilindermotor met een vermogen van 90 kw - 122 pk, conform de norm TIER 4 interim. De machine is uitgevoerd met de volgende opties: vering op de giek (BSS), lucht geveerde Grammer stoel, airconditioning en LED werklampen. De machine gaat zowel gebruikt worden voor het laden van een voermengwagen als voor het laden en ophalen van pakken hooi/stro en verder al het voorkomende werk rond en om het erf.

Wij wensen Koen en zijn familie veel werkplezier met de Merlo!

Peelsehoeve Holsteins - Fam. Nooijen Coevorden.

 

 

 

 

 

 

 


 

Aannemings- en Verhuurbedrijf Slob Noordeloos schaft zware Merlo verreiker aan.

Naast de tien roterende en twee starre Merlo verreikers heeft Slob Noordeloos nu ook nog een extra zware starre Merlo verreiker aangeschaft. Verreikercentrum Midden Nederland uit Wekerom heeft vandaag deze zware Merlo P101.10 geleverd. Deze machine, met een capaciteit van 10 ton en een mastlengte van 10 meter, is een goede aanvulling op het toch al uitgebreide machinepark van Slob Noordeloos. De Merlo werd op locatie afgeleverd en direct in gebruik genomen. Ook is de machine uitgerust met diverse aanbouwdelen.

Voor meer informatie over Slob Noordeloos verwijzen wij u naar:

www.slobnoordeloos.nl

 

 


 

Verreikercentrum Midden Nederland levert nieuwe Merlo Roto 40.26 MCSS bij van Manen Verhuur uit Lunteren

De nieuw afgeleverde Merlo Roto 40.26 MCSS is aangeschaft ter vervanging van een Roto 40.25 uit 2008. Ook deze machine is weer gekeurd als verreiker , mobiele kraan en als hoogwerker.

De machine is uitgevoerd met radiografische bediening, een werkkooi met een capaciteit van 800 kg en een jib met lier 2.000 kg. Ook deze R40.26 MCSS wordt ingezet in de losse verhuur voor zowel langere als korte perioden.

De verkoop en de levering is verzorgd door Merlo dealer Verreikercentrum Midden Nedeland uit Wekerom, die tevens het onderhoud en onderdelen voorziening verzorgd.

Op de foto ziet u de Roto 40.26 MCSS afgebeeld op het terrein met Jan en Dennis Van Manen op hun terrein in Lunteren.


Voor meer informatie: www.vanmanenverhuur.nl


 

Levering nieuwe Merlo P38.13PLUS bij de Edese Houtzagerij Brons te Harskamp.

Deze machine vervangt een Dieci 30.11. Veel succes en werkplezier met deze Merlo!

Voor meer informatie over de werkzaamheden van de Edese Houtzagerij verwijzen wij u naar www.edesezagerij.nl

 

 

 

 

 

 


 

Levering nieuwe Merlo Roto 40.30 MCSS bij Biemond & Lems Verhuur  uit Heerjansdam

Cok Lems en Jaco Biemond van Biemond & Lems Verhuur uit Heerjansdam hebben onlangs hun tweede Merlo Roto geleverd gekregen door Verreikercentrum Midden Nederland. Deze keer heeft men  gekozen voor de Roto 40.30MCSS.

De nieuw afgeleverde Merlo Roto 40.30 MCSS heeft de Iveco NEF 4 cilindermotor met een vermogen van 129 kW – 176 PK, conform de normen EURO TIER 4 interim. Om het uitstootpeil van vervuilende stoffen in de uitlaatgassen te verminderen, gebruikt deze motor AdBlue (UREA). De machine is geleverd en TCVT gekeurd als verreiker en als mobiele kraan. Biemond en Lems kozen voor een  jib met lier met 2.000kg capaciteit, een FEM vorkenbord en de welbekende gegalvaniseerde telejib.

De machine wordt zowel voor losse dagen als voor langere tijd verhuurd met machinist voor allerhande werkzaamheden in de bouw. 

Voor meer informatie: www.biemondlemsverhuur.nl

 

Weer een mooie nieuwe MERLO 42.7-156 afgeleverd aan een collega dealer

Deze machine is uitgevoerd met leuke opties zoals: 4 LED werklampen op de cabine, 2 werklampen voorop de giek, BSS-vering op de giek,  dak ruitenwisser, lucht geveerde GRAMMER stoel, 460/70R24 MICHELIN banden, vaste trekhaak en een camera achterop voor het makkelijk aanpikken van aanhangwagens.

Bedankt voor deze opdracht!
 Beurs update!

Wij kijken terug op 2 leuke en gezellige beurzen de ‘Land en tuinbouwdagen in Zelhem’ en het internationaal evenement ‘het dag van het Schaap’ in Ermelo. Heeft u ons niet kunnen aanspreken of zijn we elkaar mis gelopen?! Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie 0318-483469 of 06-41380873


 Technische Kontakt Dagen 2016

Wij danken u voor uw bezoek en mocht u ons gemist hebben, neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 0318 - 483 469


 


 

Komt u ook naar de Technische Kontakt Dagen (TKD) in Almere?

Van 26  tot en met 28 mei  2016 vindt in Almere de TKD 2016 plaats. De beurs voor Grondverzet en aannemerij. Het doet ons veel plezier u te mogen uitnodigen op de stand van Merlo (kavel 60)

 

Op de stand wordt onder andere de binnenkort  door Verreikercentrum Midden Nederland te leveren Roto 40.30MCSS in “asbest-uitvoering” getoond. Verder staan er nog een viertal  andere Merlo verreikers op de stand, waaronder de laatste nieuwe modellen Turbofarmers.

 

Registreert u hier voor een gratis toegangskaart. Na registratie ontvangt u  en mail met een ticket voor gratis toegang.

 

Locatie Beursterrein Technische Kontakt dagen. Kievitsweg, Almere.  Op de A27 neemt u afslag 37 en dan volgt u de borden TKD (Kievitsei). Graag tot ziens op de Merlo stand op de TKD van donderdag 26 mei tot en met zaterdag 28 mei!


Krachtpatser naar Wijchen!

Verreikercentrum Midden Nederland uit Wekerom heeft onlangs de Merlo P120.10, een ware krachtpatser, geleverd aan Rutten Hoogteservice in Wijchen. Deze machine, met een capaciteit van 12.000 kg en een mastlengte van 10 meter, is een goede aanvulling op het toch al omvangrijke machinepark van Rutten in Wijchen.

Voor meer informatie over Rutten Hoogteservice verwijzen wij u naar:

www.ruttenhoogteservice.nl

 
Merlo Roto 45.35S getoond op de Bauma

Dit nieuwe prototype zal medio 2017 in productie gaan. De machine heeft een mastlengte van 35 meter, een nieuw model cabine en nieuwe bediening. Ook de cabine is kantelbaar. Zoals u kunt zien zal het een hybride uitvoering worden.

Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt maar tegen de tijd dat prijzen en leverdata bekend zijn zullen de mensen van Verreikercentrum Midden Nederland u informeren.

Binnenkort eveneens meer info over de overige nieuwe modellen van Merlo. We houden u op de hoogte!


 

Bezoek ons op de Asbestos in Rotterdam

Op woensdag 6 en donderdag 7 april staan wij op de Asbestos 2016 in Ahoy, Rotterdam. Asbestos is een vakbeurs waar asbest het centrale thema vormt. Twee dagen lang is deze beurs dé plek voor (internationale) bedrijven en organisaties die zich bezighouden met asbest in de breedste zin van het woord - van strategisch advies, inventarisatie en onderzoek tot en met de sanering, opslag en eindcontrole. Een beurs waar professionals elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen.

U bent van harte welkom op de stand van Merlo, de koffie staat voor u klaar!

ASBESTOS 2016

Ahoy Rotterdam
Ahoyweg 10
3084 BA  Rotterdam

Woensdag 6 april 2016  10:00 - 21:00 uur
Donderdag 7 april 2016 10:00 - 18:00 uur

www.asbestos-int.com


 

Verreikercentrum Midden Nederland gaat aan de slag!

De ervaren Merlo monteurs van het, door Merlo Benelux nieuw aangestelde, Verreikercentrum Midden Nederland staan voor u klaar voor service en onderhoud.

Ook voor onderdelen en nieuwe èn 
gebruikte machines kunt u bij ons terecht.

Voor meer informatie of het plannen 
van een onderhoudsbeurt of reparatie 
kunt u ons bellen op 0318 483 469